Naše priče i trendovi

Najbolja korejska krema za lice za vaš tip kože

Koja krema odgovara vašem tipu kože? Kada govorimo o korejskoj kozmetici, podela na tipove kože (suva, normalna, masna i mešovita) pomalo gubi smisao. U narednom tekstu pročitajte više o tome kako da izaberete pravu korejsku kremu za lice za sebe.

Kako se koristi retinol?

Retinol je zlatni standard antiejdžinga, utiče poboljšanje finih bora, i u manjoj meri grubih, ublažavanje hiperpigmentacija i bolju teksturu kože, poboljšava elastičnost i čini kožu čvršćom, a utiče i na proširene pore. Jače forme retinola se koriste za tretman akni. U narednom tekstu saznajte sve o retinolu, kao i praktične savete za njegovo korišćenje.

Serumi za lice i korejska kozmetika

Serum se bira u zavisnosti od tipa, stanja, trenutnih potreba kože, vaših želja i ciljeva. To je dodatna nega i najkoncetrovaniji preparat u nezi, koji bi trebalo da promeni nešto na koži. Korejska kozmetika ima nešto još jače od seruma, a to je serum-ampula (9 Wishes, Cosrx...).

Korejska kozmetika - 7 najboljih proizvoda za vaše stanje kože

Puževa sluz ili pčelinji otrov? Ekstrakt crnog pirinča ili azuki pasulja? Centela, aloja ili propolis? Retinol, kiseline ili vitamin C? Ne morate uopšte da birate, jer je korejska kozmetika spoj svega navedenog. Korejke su vrlo zahtevne kada je u pitanju kozmetika, zbog bogate tradicije i visokih zahteva da se postigne staklasti ten bez fleka, pa je korejska kozmetika spoj visoke tehnologije, efikasnih sastojaka i egzotičnih sastojaka koji se vekovima koriste.

Letnja nega kože

Leto je vreme sunca i zabave, ali leto može da bude vrlo izazovan period za vašu kožu, koja zahteva posebnu negu. Toplota i vlažnost mogu da utiču na stanje kože i može doći do dehidratacije, pojave bubuljica, a uz manju neopreznost i do crvenila i opekotina. Ako se ne štitite adekvatno od sunca, koža reaguje tako što luči melanin i nastaju fleke, što je njen odbrambeni mehanizam. Da bi vaša koža ostala zdrava i sjajna u toku leta, pročitajte savete i najnovije trendove.

Šta je centela i kada se koristi?

Centella Asiatica, tigrova trava ili gotu kola je biljka poznata po svojim isceliteljskim i antioksidantnim svojstvima. U poslednje vreme se nalazi u skoro svim korejskim preparatima, od antiejdžinga, preko krema za umirenje iritirane kože, do linija za akne i bubuljice. Saznajte kako i kada se koristi centela.