Naše priče i trendovi

Korejska kozmetika - 7 najboljih proizvoda za vaše stanje kože

Puževa sluz ili pčelinji otrov? Ekstrakt crnog pirinča ili azuki pasulja? Centela, aloja ili propolis? Retinol, kiseline ili vitamin C? Ne morate uopšte da birate, jer je korejska kozmetika spoj svega navedenog. Korejke su vrlo zahtevne kada je u pitanju kozmetika, zbog bogate tradicije i visokih zahteva da se postigne staklasti ten bez fleka, pa je korejska kozmetika spoj visoke tehnologije, efikasnih sastojaka i egzotičnih sastojaka koji se vekovima koriste.

Priča o brendu: Beauty of Joseon

Beauty of Joseon je korejski brend inspirisan tradicionalnim prirodnim sastojcima koji se u Koreji koriste još od dinastije Joseon u kombinaciji sa najefikasnijim savremenim supstancama za negu kože. Najveća korejska dinastija vladala je Korejom više od 500 godina i u tom periodu Koreja je procvetala na poljima kulture, književnosti, nauke i tehnologije. Žene dinastije Joseon bile su fokusirane na negu kože, umesto da nedostatke prikrivaju šminkom.

Kako se koristi retinol?

Retinol je zlatni standard antiejdžinga, utiče poboljšanje finih bora, i u manjoj meri grubih, ublažavanje hiperpigmentacija i bolju teksturu kože, poboljšava elastičnost i čini kožu čvršćom, a utiče i na proširene pore. Jače forme retinola se koriste za tretman akni. U narednom tekstu saznajte sve o retinolu, kao i praktične savete za njegovo korišćenje.

TIAM - korejska kozmetika i efikasne aktivne supstance

TIA'M je persijska reč koja se može prevesti kao "sjaj u očima kada nekoga vidite prvi put" ili "ljubav na prvi pogled" i kada probate TIA'M proizvode, dopašće vam se već posle prve upotrebe.

Korejska rutina, odakle početi?

Korejska rutina ima 10 koraka i to može da bude malo zbunjujuće. Da li vam zaista treba svih 10 koraka?

Najbolja korejska krema za lice za vaš tip kože

Koja krema odgovara vašem tipu kože? Kada govorimo o korejskoj kozmetici, podela na tipove kože (suva, normalna, masna i mešovita) pomalo gubi smisao. U narednom tekstu pročitajte više o tome kako da izaberete pravu korejsku kremu za lice za sebe.