Naše priče i trendovi

Skin glazing kao novi trend k-beauty rutine

Da li i vi želite da izgledate kao krofnica sa glazurom? Skin glazing. Glass skin. Chok Chok. Gwang skin. To su samo neki od naziva k-beauty tehnika koje dovode do najblistavijeg staklastog tena, bez obzira na tip kože. U čemu je stvar?

Šta je sheet maska i kako se koristi?

Korejke ne mogu da zamisle svoju rutinu bez sheet maski, koje obavezno nanose nekoliko puta nedeljno. Umirite iritiranu kožu, dubinski hidrirajte dehidriranu kožu, očistite pore, pružite svojoj koži obilje hranljivih sastojaka uz korejske sheet maske, koje su planetarni trend.

Kako se koriste COSRX flasteri protiv akni i bubuljica?

O, ne. Pojavila ti se bubuljica noć pre važnog događaja. Ne brini, samo stavi hidrokoloidni flaster. Hidrokoloidni flasteri za bubuljice apsorbuju sadržaj bubuljice, pomažu njeno zarastanje, a uz to sprečavaju infekciju i nastanak fleka ili postinflamatornih hiperpigmentacija (PIH). Jedini problem je kada se flasteri za bubuljice koriste na pogrešan način. Hajde da vidimo kako "rade" flasteri za bubuljice, kako se koriste, i kako da iz njih izvučete maksimum.

Nega kože uz retinol

Sezona je retinola, iritacije su česte. Evo šta treba uključiti u rutinu i na šta treba obratiti pažnju.

Mineralna zaštita od sunca kao najbolja zaštita za osetljivu kožu

Kremu sa SPF-om treba uvek nanositi na kraju rutine, pre izlaska napolje, radi zaštite od fotostarenja, nastanka fleka, keratoza, da se akne ne bi pogoršavale. Osim toga, ako radite pored prozora, veći deo dana provodite u kolima, treba se ponašati kao da ste napolju, jer UVA zraci odgovorni za fotostarenje i fleke, prolaze kroz staklo i oblake, a njihov intenzitet isti je tokom cele godine. UV filteri mogu da budu hemijski i mineralni ili mehanički. Koje su prednosti mineralnih filtera?

Kako iskombinovati Geek&Gorgeous rutinu?

Serum tretira stanje kože. Crvenilo, proširene pore, akne, bubuljice, bore... Geek&Gorgeous kozmetička linija se sastoji od blage umivalice, hidratantnog tonera, kiselinskih tonera različite jačine i sastava, i mnoštva seruma, koji sadrže dobro ispitane aktivne sastojke, koji zaista deluju. Kako iskombinovati Geek&Gorgeous serume?