Naše priče i trendovi

Za koga je puževa sluz?

ZA KOGA JE PUžEVA SLUZ?

Cosrx ima dosta linija koje sadrže aktuelne aktivne sastojke, poput centele, propolisa, hijaluronske kiseline, ali Advanced Snail linija sa puževom sluzi je najpopularnija. U narednom tekstu saznajte sve o Cosrx preparatima koji sadrže filtrat puževe sluzi.

 

Šta "radi" puževa sluz?

Filtrat puževe sluzi se koristi za ublažavanje ožiljaka, negu i hidrataciju kože, za negu problematične kože i ublažavanje ožiljaka i fleka posle akni i bubuljica, smanjivanje dubine bora, kao preventivno dejstvo na stvaranje novih bora, kao vrlo blag hemijski piling i sredstvo koje umanjuje crvenilo i iritacije.

Za koji tip kože je Cosrx Advanced Snail linija?

Korejska kozmetika najčešće nije deklarisana za određeni tip kože, a Cosrx Advanced Snail je pravi primer da se proizvodi ne mogu striktno svrstavati u takve kategorije. Puževa sluz je sastojak koji jako dobro hidrira i omekšava kožu, lagana je i ne ostavlja masne tragove, pa će samostalno odgovarati masnoj koži, ali uz odgovarajući hranljivi preparat preko, prijaće i ostalim tipovima.

Kome će najviše odgovarati Cosrx kozmetika koja sadrži puževu sluz?

Puževa sluz ima umirujuća, isceliteljska i regenerativna svojstva, pa će najviše odgovarati osetljivoj koži sa iskompromitivanom barijernom funkcijom. Na primer, Cosrx Snail 96 esencija koja sadrži čak 96% puževe sluzi može da bude deo svake rutine, a ubacuje se sa ciljem hidratacije i umirenja kože. Predstavlja prvu pomoć kada se pretera sa pilingom, aktivnim supstancama, kada se koža lako iritira.

Puževa sluz se takođe uklapa u različite antiejdžing rutine. Ona oporavlja kožu od dejstva sunčevog zračenja i kao antioksidans prevenira uticaj slobodnih radikala i fotostarenje kože.

Kako i kada se koriste Cosrx Advanced Snail proizvodi?

Cosrx Advanced Snail Mucin gel za umivanje je nežan čistač na bazi vode koji se koristi kao prvi korak rutine ujutru i uveče posle uljanog čistača, kao deo duplog čišćenja. On nežno čisti osetljivu kožu bez dehidratacije, a koža je posle njegove upotrebe svilenkasta i glatka na dodir.

Cosrx Advanced Snail 96 Power Essence sadrži čak 96% puževe sluzi i nešto je gušći u odnosu na ostale esencije, zbog čega stvara bolju zaštitnu barijeru. Na lice se nanose 2-3 pumpice ili 4-5 ako se tretiraju i vrat i dekolte, a Cosrx esencija sa puževom sluzi se može nanositi i ujutro i uveče.

Cosrx Snail 92 All in One krema je, kao što samo ime kaže, proizvod sa mnogo namena. Oni sa suvom kožom, mogu da je koriste na mestu seruma u rutini, posle tečnog proizvoda, a pre bogate kreme. Osobe normalne, mešovite i masne kože Cosrx Snail 92 kremu mogu da koriste samostalno za hidrataciju, kao poslednji korak nege. Ova gel krema se može koristiti ujutro i biti odlična podloga za SPF ili uveče, poput noćne kreme.

Cosrx Advanced Snail Peptide krema za područje oko očiju, pored visokog sadržaja puževe sluzi sadrži i peptide, koji imaju antiejdžing efekat i može se koristiti kako ujutro, tako i uveče, kao tretman i prevencija bora, ali i kao rešenje za tamne podočnjake.