Naše priče i trendovi

Retinol i korejska kozmetika

RETINOL I KOREJSKA KOZMETIKA

Retinol klinički dokazano podstiče regeneraciju kože, utiče na poboljšanje finih bora, ublažava fleke, poboljšava teksturu kože i čini je čvršćom, a utiče i na izgled proširenih pora. Pročitajte sve o retinolu.

 

Koji oblik je pogodan za početnike?

Oblici retinoida koji se najčešće koriste u kozmetici, poređani po jačini su: retinil-palmitat, retinol i retinal. 
 
Retinil palmitat je odličan za prvi susret i za osetljivu kožu, kao i 0.2% do 0.3% čistog retinola, odnosno 0.02% retinala.
 
Kada treba početi sa retinolom?
 
Kada se primeti nastanak prvih bora, što je obično krajem 20-tih godina.
 
Koji preparat izabrati?
 
Cosrx serum sadrži 0.5% retinil-palmitata, stabilnog derivata vitamina A (retinol) deluje tako što ujednačava teksturu kože, tretira znake fotostarenja, bore i nepravilnosti poput ožiljaka i hiperpigmentacija. Umirujući ekstrakt nevena smanjuje mogućnost iritacije.
Preparat je tipa emulzije, lagan je, brzo se apsorbuje ne ostavljajući masne tragove. Odličan za početak i navikavanje kože na retinol.
 
Tiam Vita A fluid je jači, sadrži 1.1% retinil-palmitata (stabilna forma vitamina A) i 1% ribljeg kolagena, ublažava fine bore i utiče na tonus i elastičnost kože. I ova tekstura je lagana i veoma brzo upija. Pogodan je za sve tipove kože, a preporuka je da se kod suve kože prati kremom.
 
Za ljubitelje krema, egzotičnih sastojaka i zreliju kožu naš predlog je Elizavecca krema koja sadrži 69.9% ekstrakta gnezda brzonoga (swiftlet, engl.) i retinol. Ona hrani, revitalizuje kožu i vraća joj blistavost. Brzonog (swiftlet engl.) je mala morska ptica koja živi u jugoistočnoj Aziji. Njihova gnezda su jestiva i veruje se da njihov ekstrakt čini kožu zdravom i blistavom. Peptidi i epidermalni faktor rasta vraćaju koži elastičnost i deluju protiv bora, dok niacinamid ujednačava ten i utiče na seboregulaciju.