Naše priče i trendovi

ZA KOGA JE PUžEVA SLUZ?

Cosrx ima dosta linija koje sadrže aktuelne aktivne sastojke, poput centele, propolisa, hijaluronske kiseline, ali Advanced Snail linija sa puževom sluzi je najpopularnija. U narednom tekstu saznajte sve o Cosrx preparatima koji sadrže filtrat puževe sluzi.

 

Cosrx Advanced - Puževa sluz

 

Šta "radi" puževa sluz?


Filtrat puževe sluzi se koristi za ublažavanje ožiljaka, negu i hidrataciju kože, za negu problematične kože i ublažavanje ožiljaka i fleka posle akni i bubuljica, smanjivanje dubine bora, kao preventivno dejstvo na stvaranje novih bora, kao vrlo blag hemijski piling i sredstvo koje umanjuje crvenilo i iritacije.


Za koji tip kože je Cosrx Advanced Snail linija?


Korejska kozmetika najčešće nije deklarisana za određeni tip kože, a Cosrx Advanced Snail je pravi primer da se proizvodi ne mogu striktno svrstavati u takve kategorije. Puževa sluz je sastojak koji jako dobro hidrira i omekšava kožu, lagana je i ne ostavlja masne tragove, pa će samostalno odgovarati masnoj koži, ali uz odgovarajući hranljivi preparat preko, prijaće i ostalim tipovima.


Kome će najviše odgovarati Cosrx kozmetika koja sadrži puževu sluz?


Puževa sluz ima umirujuća, isceliteljska i regenerativna svojstva, pa će najviše odgovarati osetljivoj koži sa iskompromitivanom barijernom funkcijom. Na primer, Cosrx Snail 96 esencija koja sadrži čak 96% puževe sluzi može da bude deo svake rutine, a ubacuje se sa ciljem hidratacije i umirenja kože. Predstavlja prvu pomoć kada se pretera sa pilingom, aktivnim supstancama, kada se koža lako iritira.

Puževa sluz se takođe uklapa u različite antiejdžing rutine. Ona oporavlja kožu od dejstva sunčevog zračenja i kao antioksidans prevenira uticaj slobodnih radikala i fotostarenje kože.


Kako i kada se koriste Cosrx Advanced Snail proizvodi?


Cosrx Advanced Snail Mucin gel za umivanje je nežan čistač na bazi vode koji se koristi kao prvi korak rutine ujutru i uveče posle uljanog čistača, kao deo duplog čišćenja. On nežno čisti osetljivu kožu bez dehidratacije, a koža je posle njegove upotrebe svilenkasta i glatka na dodir.

Cosrx Advanced Snail 96 Power Essence sadrži čak 96% puževe sluzi i nešto je gušći u odnosu na ostale esencije, zbog čega stvara bolju zaštitnu barijeru. Na lice se nanose 2-3 pumpice ili 4-5 ako se tretiraju i vrat i dekolte, a Cosrx esencija sa puževom sluzi se može nanositi i ujutro i uveče.

Cosrx Snail 92 All in One krema je, kao što samo ime kaže, proizvod sa mnogo namena. Oni sa suvom kožom, mogu da je koriste na mestu seruma u rutini, posle tečnog proizvoda, a pre bogate kreme. Osobe normalne, mešovite i masne kože Cosrx Snail 92 kremu mogu da koriste samostalno za hidrataciju, kao poslednji korak nege. Ova gel krema se može koristiti ujutro i biti odlična podloga za SPF ili uveče, poput noćne kreme.

Cosrx Advanced Snail Peptide krema za područje oko očiju, pored visokog sadržaja puževe sluzi sadrži i peptide, koji imaju antiejdžing efekat i može se koristiti kako ujutro, tako i uveče, kao tretman i prevencija bora, ali i kao rešenje za tamne podočnjake.