Naše priče i trendovi

Najbolja korejska krema sa zaštitnim faktorom od sunca za vaš tip kože

NAJBOLJA KOREJSKA KREMA SA ZAšTITNIM FAKTOROM OD SUNCA ZA VAš TIP KOžE

Svakodnevna zaštita od sunca je osnova svake rutine protiv bora i najbolja prevencija fotostarenja kože, kao i mnogih bolesti kože. U narednom tekstu saznajte koja korejska krema sa zaštitnim faktorom odgovara vašem tipu i stanju kože.

 

Kako se nanosi krema sa zaštitnim faktorom?

Krema sa zaštitnim faktorom nanosi se kao poslednji korak rutine, posle umivanja, tonera, esencije, seruma i kreme. Nisu neophodni svi navedeni koraci, najčešće je dovoljan jedan ili dva tečna preparata, izabranih u skladu sa stanjem kože, a potom SPF krema. Korejske SPF kreme su lagane i prijatne za svakodnevnu upotrebu, a predstavljaju i odličnu podlogu za šminku. Obratite pažnju da većina njih nije otporna na vodu i znoj, osim krema koje su posebno označene kao vodootporne.

Najbolje korejske SPF kreme za suvu kožu

Suvu kožu je potrebno dobro hidrirati, nahraniti i pripremiti je kremom pre nanošenja kreme sa zaštitnim faktorom.

Bogatu hidrataciju i sastojke koji veoma prijaju suvoj koži ima Isntree SPF 50+ krem-gel. Ovaj krem-gel sadrži čak 8 tipova hijaluronske kiseline, različite molekulske mase što omogućava efikasnu i dugotrajnu hidrataciju, a uz to je obogaćen ekstraktom centele, niacinamidom i prirodnim antioksidansima.

Najbolje korejske SPF kreme za normalnu i mešovitu kožu

Želite laganu teksturu, blistavu završnicu, finu podlogu za šminku i zaštitu od fotostarenja?

A'pieu Pure Block Aqua Sun SPF 50+ krem-gel za zaštitu od sunca lagane teksture koji pruža dugotrajnu hidrataciju. Nelepljiv i bez masnih tragova. Sadrži ekstrakt lotosovog cveta, semena baobaba i niskomolekularnu hijaluronsku kiselinu koja dubinski hidrira kožu.

CosRX Aloe krema sa zaštitnim faktorom SPF 50+ pružiće vam odličnu zaštitu od sunca tokom dana. Svojim specijalnim sastojcima ova krema štiti lice od UV zračenja i pruža dugotrajnu hidrataciju.

Beauty of Joseon Rice+Probiotics SPF 50+ krema je najpopularnija korejska krema sa zaštitnim faktorom. Sadrži organske UV filtre širokog spektra, a formulisana je bez oksibenzona, oktinoksata i bez sastojaka životinjskog porekla (vegan). Lagana tekstura brzo upija, bez belog traga i čini kožu glatkom i hidriranom. Sastojci poput ekstrakta pirinča i probiotika dobijenih fermentacijom žitarica hidriraju i neguju kožu.

Najbolje korejske SPF kreme za masnu kožu

Masnoj koži najviše prijaju lagane i mat teksture krema sa zaštitnim faktorom.

MIXSOON Centella SPF 50+ krema je hidratantna umirujuća krema sa visokom zaštitom od širokog spektra UV zraka. Lagana nelepljiva tekstura poput seruma osvežava kožu, pogodna je za svakodnevnu upotrebu i odlična je podloga za šminku. Ekstrakt centele umiruje kožu.

Ako želite preparat sa mat efektom, koji je odlična podloga za šminku naš predlog je Missha All Around Soft Finish SPF 50+ mleko koje je nelepljivo, nemasno, i za nekoliko minuta prelazi u suvu somotsku završnicu.

Missha Aqua SPF 50+ krem-gel je odličan izbor za masnu kožu. Lagan i osvežavajući, obogaćen je hijaluronskom kiselinom i akvaporin kompleksom koji pruža momentalnu hidrataciju.

Najbolje korejske SPF kreme za kožu sa aknama i bubuljicama

Koža sa aknama i bubuljicama ne voli masne i komedogene teksture SPF krema, ali ovom tipu kože je zaštita od sunca neophodna, jer sunčevi zraci dovode do zadebljanja kože i pogoršanja, koje se naziva "oktobarske akne".

Ako je koža na tretmanu i dehidrirana je naša preporuka je Some By Mi TrueCica Aqua Calming SPF 50+ krema za zaštitu od sunca koja efikasno štiti od širokog spektra UV zraka uz laganu teksturu balzama i umirujući efekat. Ekstrakt centele, aloje i belog lotosa umiruju kožu.

Benton Air Fit SPF 50+ krema pruža visoku zaštitu od sunca i veliku udobnost primene. Lagana tekstura se vrlo lako blenda i sadrži samo hemijske filtre, što omogućava nanošenje bez belih tragova. Sastojci poput pantenola, ekstrakta centele, niacinamida i vitamina E, umiruju i neguju kožu.

Najbolje korejske SPF kreme za osetljivu kožu

Kreme za zaštitu od sunca za osetljivu kožu ne treba da sadrži mirise i alkohol. Ako koža toleriše hemijske filtre, naš predlog je Isntree SPF 50+ krem-gel ili Beauty of Joseon krema SPF 50+ krema, jer ne sadrže mirise i alkohol. Benton Mineral Sun krema i Benton Mineral SPF 50+ stik sadrže isključivo mineralne filtre, koji ne iritiraju kožu, a nisu masni i odgovaraju svim tipovima kože, čak i masnoj i problematičnoj koži.

Najbolje korejske SPF kreme protiv bora i za zrelu kožu

Pored visoke zaštite od sunca, ove kreme sadrže i antioksidanse, kao i neke antiejdžing sastojke koji dodatno štite kožu od fotostarenja.

Missha esencija sa zaštitnim faktorom SPF 45 sadrži antioksidanse iz 7 azijskih čajnih biljaka koji se bore protiv slobodnih radikala, dok ekstrakti 6 tradicionalnih biljaka hrane i neguju kožu. Svi vole njenu laganu i nelepljivu teksturu.

Mary&May CICA SPF 50+ krema hidrira kožu i deluje protiv fleka. Sadrži F-CICA COMPLEX (7 derivata centele dobijenih fermentacijom) koji umiruje kožu.

Šta koristiti ako se puno znojite ili se bavite fizičkom aktivnošću na otvorenom?

A'pieu Pure Block SPF 50+ je vodootporna krema za zaštitu od sunca, otporna na vodu, znoj i sebum. Sadrži ekstrakte aloje, lubenice i mnogobrojne ekstrakte voća i cveća, koji hidriraju, neguju kožu i štite je od uticaja spoljašnje sredine.

Missha Waterproff SPF 50+ mleko u pakovanju od čak 70 ml je lagane teksture sa visokom UVA i UVB zaštitom otporno na vodu i znoj, pogodno za aktivnosti napolju.

 

Kako obnoviti SPF u toku dana?

 

Najlegantnije rešenje za obnovu SPF kreme u toku dana je stik sa UV zaštitom. U našoj ponudi možete naći Tocobo stik koji ima suvu svilenkastu završnicu i Benton Mineral stik koji sadrži isključivo mineralne filtre i pogodan je za osetljivu kožu.