Naše priče i trendovi

Šta je heartleaf?

ŠTA JE HEARTLEAF?

Heartleaf ili biljka kameleon ili Houttuynia Cordata, lat. je biljka čiji je list bogat flavonoidima, a poreklom je iz jugoistočne Azije. Usled svog antioksidativnog, protivupalnog i antibakterijskog delovanja, tradicionalno se koristi u medicinske svrhe u Indiji i u Kini. U tekstu saznajte šta heartleaf "radi" u kozmetici i koji proizvodi sadrže heartleaf ekstrakt.

 

Sirovo lišće i ekstrakt lista koriste se da prečiste krv i umire upalne procese u telu. Zbog umirujućih i protivupalnih svojstava ekstrakt biljke kameleon čest je sastojak tonera, esencija i seruma za negu upaljene i problematične kože. Adstrigentna svojstva i efekat na nežno skupljanje, čišćenje pora i seboregulaciju, čini ga naročito pogodnim za negu masne kože.

Koja kozmetika sadrži heartleaf?

Brend Anua, od ulja za prvo čišćenje lice, preko poznatog tonera i ampule, prožet je visokim koncentracijama čistog heartleaf ekstrakta.

Anua Heartleaf Pore Control ulje za čišćenje lica sadrži 6 vrsta biljnih ulja, dok hipoalergena formula umiruje kožu uz ekstrakt biljke kameleon (heartleaf, engl.), pročišćava pore ekstraktom ljuske kestena i ekstraktom lavande, i vrši blag piling uz PHA kiseline.

Posle umivanja uvek utapkajte toner, jer to pravi razliku. Anua Heartleaf 77% umirujući toner sadrži čak 77% ekstrakta biljke kameleon i pogodan je za umirenje i hidrataciju svih tipova kože.

Anua Heartleaf 80% ampula je jedan od najpopularnijih proizvoda koji sadrži heartleaf. Hranljiva ampula gelaste teksture koja sadrži čak 80% ekstrakta biljke kameleon, umiruje kožu i štiti je od negativnih uticaja spoljašnje sredine, uz intenzivnu hidrataciju.

Zašto su Abib tupferi tako popularni?

Abib umirujući tupferi natopljeni su esencijom koja sadrži 40 000 ppm ekstrakta biljke kameleon (Houttuynia Cordata, lat.), dubinski hidriraju kožu usled prisustva hijaluronske kiseline, alantoina i trehaloze. Tupferi imaju glatku stranu koja umiruje osetljivu kožu i reljefnu stranu koja vrši blag piling.

Imate dehidrirane predele na licu? Jednostavno stavite tupfer i koristite ga kao masku. Ako želite dodatno čišćenje i blag piling, okrenite reljefnu stranu tupfera i očistite lice.

Pri ruci uvek možete da imate sprej koji hidrira i umiruje kožu: Abib Heartleaf Facial Mist Calming sprej koji dolazi sa punjenjem (refil).

Ako želite da probate Abib Heartleaf rutinu, testirajte Abib Heartleaf Calming set, koji sadrži penu za umivanje, toner i emulziju sa ekstraktom biljke kameleon.

Kada želite da umirite masnu kožu, tu je serum koji sadrži 85% ekstrakta biljke kameleon i 9.7% ekstrakta čajnog drveta. Mary&May Houttuynia Cordata + Tea Tree je serum namenjen je za umirenje i tretman masne, mešovite i problematične kože i proširenih pora, a ima sa antibakterijsko i protivupalno delovanje.