Naše priče i trendovi

Potpuno drugačiji pristup nezi kože ili Pyunkang Yul

Nega kože u skladu sa tradicionalnom orijentalnom medicinom. Formulacije bez mirisa i iritanasa bogate biljnim ekstraktima koju se primenjuju hiljadama godina. To je Pyunkang Yul.

Kiseline i korejske kreme za lice

Kada želimo da uvrstimo kiseline ili hemijski piling u svoju rutinu, najčešće razmišljamo o preparatu tipa rastvora, kao što su tonik ili serum, ili o čistačima, poput gela ili piling gela. Ali, kiseline sve češće srećemo u kremama. Koje su prednosti kiselina u kremama?

Skin glazing kao novi trend k-beauty rutine

Da li i vi želite da izgledate kao krofnica sa glazurom? Skin glazing. Glass skin. Chok Chok. Gwang skin. To su samo neki od naziva k-beauty tehnika koje dovode do najblistavijeg staklastog tena, bez obzira na tip kože. U čemu je stvar?

Korejska kozmetika za masnu kožu

Masnu kožu karakteriše sebum ili masni sjaj, koji lako zapuši pore (koje su vidljive i proširene) i dovodi do pojave komedona, akni, bubuljica. Masna koža je stalno na ljuljašci, između preteranog lučenja sebuma i dehidratacije, što vodi u začarani krug. Klasična zapadnjačka kozmetika ima prilično agresivan pristup tretmanu masne kože: odmastiti i matirati. Korejska kozmetika ima za cilj umirenje upalnih procesa i hidrataciju, što se pokazalo kao efikasnija nega bez neželjenih efekata.

Centella Asiatica - tradicionalni azijski sastojak u kozmetici

Ukoliko ne postoji dobra osnova, ni jedna šminka vam neće biti saveznik. Nega koze nikada nije bila jednostavnija, jer je preparata za istu pregršt. Međutim, nije lako pronaći onaj koji će odgovarati baš vašem tipu kože.

Fenomen upotrebe puževe sluzi kao glavnog sastojka kozmetike

Fenomen upotrebe puževe sluzi kao glavnog sastojka kozmetike veoma intrigira poslednjih godina. Preliminarne kliničke studije pokazale su da puževa sluz svojim sastavom podstiče aktivnost kolagena što utiče na obnavljanje vezivnog tkiva i smanjenje vidljivosti ožiljaka.