Naše priče i trendovi

Nega kože – trikovi uz koje vam šminka više nije potrebna

Istočnjački ideal lepote dosta se razlikuje od našeg, pa je prirodno da je i vreme i nega koju posvećuju svom izgledu potpuno drugačija od onog na šta smo navikli. Ipak, po lepoti, mladolikosti i sjaju, azijske lepotice svih godina odavno su postavile visok standard.

Zašto je važno nanositi SPF preko zime?

Nekada su se kreme sa zaštitnim faktorom preko zime nosile samo na skijanje. Zašto nanositi kremu sa zaštitnim faktorom, u gradu, kada nema sunca?

9 korejskih seruma za 9 stanja kože

Serumi su najkoncentrovaniji preparati rutine, a u korejskoj rutini ih često možete naći i pod nazivom ampule. Preparati su najčešće deklarisani u odnosu na tip kože, a tipovi su: masna, mešovita, normalna i suva koža. Ali, serum ne biramo u odnosu na tip, već njime želimo da popravimo određeno stanje kože. U narednom tekstu biće reči o tome šta su stanja kože i o najboljim serumima koji popravljaju ta stanja.

Letnja nega kože

Leto je vreme sunca i zabave, ali leto može da bude vrlo izazovan period za vašu kožu, koja zahteva posebnu negu. Toplota i vlažnost mogu da utiču na stanje kože i može doći do dehidratacije, pojave bubuljica, a uz manju neopreznost i do crvenila i opekotina. Ako se ne štitite adekvatno od sunca, koža reaguje tako što luči melanin i nastaju fleke, što je njen odbrambeni mehanizam. Da bi vaša koža ostala zdrava i sjajna u toku leta, pročitajte savete i najnovije trendove.

Kako se koriste COSRX flasteri protiv akni i bubuljica?

O, ne. Pojavila ti se bubuljica noć pre važnog događaja. Ne brini, samo stavi hidrokoloidni flaster. Hidrokoloidni flasteri za bubuljice apsorbuju sadržaj bubuljice, pomažu njeno zarastanje, a uz to sprečavaju infekciju i nastanak fleka ili postinflamatornih hiperpigmentacija (PIH). Jedini problem je kada se flasteri za bubuljice koriste na pogrešan način. Hajde da vidimo kako "rade" flasteri za bubuljice, kako se koriste, i kako da iz njih izvučete maksimum.

Sve tajne korejske kozmetike

Korejska kozmetika je postala veoma popularna u Evropi jer ima odličan odnos kvaliteta i cene, po sastavu veoma podseća na kozmetiku višeg cenovnog ranga, a osim toga, pažljivo je formulisana u skladu sa trendom očuvanja životne sredine i sadrži veliki udeo prirodnih komponenti. Teksture su dovedene do savršenstva, formulacije u skladu sa poslednjim svetskim trendovima.