Naše priče i trendovi

Priča o brendu: Beauty of Joseon

PRIčA O BRENDU: BEAUTY OF JOSEON

Beauty of Joseon je korejski brend inspirisan tradicionalnim prirodnim sastojcima koji se u Koreji koriste još od dinastije Joseon u kombinaciji sa najefikasnijim savremenim supstancama za negu kože. Najveća korejska dinastija vladala je Korejom više od 500 godina i u tom periodu Koreja je procvetala na poljima kulture, književnosti, nauke i tehnologije. Žene dinastije Joseon bile su fokusirane na negu kože, umesto da nedostatke prikrivaju šminkom.

 

U svojim formulacijama Beauty of Joseon koristi sastojke tradicionalne istočnjačke "hanbang" medicine koji se od davnina koriste kao lekovito bilje i hrana, a izvrsni su i kao sastojci za negu kože.

Beauty of Joseon jedan je od najvoljenijih k-beauty brendova za one koji žele temeljno poboljšanje stanja svoje kože. Glavni fokus brenda je na poboljšanju izgleda i stanja kože, a kao cilj Beauty of Joseon ima da se koži vrati zdrav izgled, i sve to uz određenu dozu luksuza.

Koje sastojke tradicionalne korejske sastojke sadrži brend Beauty of Joseon?

Voda pirinčanih mekinja

Pirinač je u korejskoj istoriji igrao vrlo važnu ulogu kao glavni sastojak hrane i nege kože.

U dinastiji Joseon, voda pirinčanih mekinja koristila se kao današnji toner, a zvala se "beauty water" ili voda lepote, jer je poboljšavala izgled kože. Pirinčane mekinje bogate su aminokiselinama i mineralima, zbog čega izuzetno dobro hidriraju kožu.

 

Beauty of Joseon Glow Deep serum za tretman hiperpigmentacija i ujednačavanje tena sadrži 68.6% ekstrakta pirinčanih mekinja i 2% alfa-arbutina. Lagana tekstura seruma se brzo apsorbuje i pruža dugotrajnu hidrataciju uz blistav ten.

Koren ginsenga

U Donguibogamu, korejskoj knjizi o biljnoj medicini, ginseng je korišćen kao važan istočnjački lek i zabeležen je kao "Shincho" što znači biljka bogova. Hwang Jini, poznata kao najljepša žena dinastije Joseon, koristila je vodu prokuvanog ginsenga kao vodu za kupanje. Ginseng je bogat saponinom koji brzo i dubinski hidrira kožu, a hidrirana koža je zdrava koža.
Pored toga, koren ginsenga sadrži vitamine B1, B2, B12, pantotensku kiselinu i minerale za zdrav sjaj. Njegova protivupalna i antioksidativna svojstva pomažu u zaštiti kože od oštećenja uzrokovanih dejstvom slobodnih radikala. Ginseng ima izuzetno dejstvo na kožu, a najviše pomaže kod suvoće i dehidratacije, gubitka elastičnosti i izgleda umorne kože.

 

Beauty of Joseon Ginseng esencija hrani, osvežava i vraća vitalnost koži. Sadrži 80% ekstrakta ginsenga i ginseng kompleks, 2% niacinamida i 0.04% adenozina, sa efektom protiv bora i glicerin, alantoin i natrijum-hijaluronat koji hidriraju. 

Propolis

Postoji zapis da su žene u dinastiji Joseon koristile med i prah od žitarica kao masku koja se ispira za negu svoje kože. Kao sastojak za negu kože, ekstrakt propolisa je vrlo efikasan za hidrataciju kože, uz umirujuće delovanje na upaljenu kožu.

 

Beauty of Joseon Glow serum vraća blistavost koži sadrži 60% ekstrakta propolisa i 2% niacinamida, uz tamanu ulje, betain-salicilat (BHA za nežan hemijski piling), ekstrakt čajnog drveta i ekstrakt lotosovog cveta.

Centela

Zovu je i "tigrova trava" jer je zabeleženo da su se tigrovi valjali po poljima trave centele kad su bili povređeni da bi oporavili i umirili povrede.
Savremena medicina koristi ekstrakt centele i njegove aktivne sastojke madekazozid i azijatičnu kiselinu u preparatima za umirenje osetljive i iritirane kože.

 

Beauty of Joseon Centela umirujuća maska sadrži 15% ekstrakta centele uz tri tipa hijaluronske kiseline, a tretira osetljivu i iritiranu kožu.


Šta od savremenih sastojaka sadrži Beauty of Joseon?

Alfa-arbutin deluje tako da inhibira aktivnost tirozinaze koja time ograničava proizvodnju melanina u koži.

Niacinamid (vitamin B3) deluje na kožu sa aknama i bubuljicama, proširenim porama i prekomernim lučenjem sebuma. Pored toga deluje kao antioksidans, ujednačava ten i deluje na hiperpigmentacije (fleke). 

Retinal (aktivan oblik vitamin A) je zvezda antiejdžinga, a deluje tako što pomaže ćelijama kože da proizvode više kolagena i drugih strukturnih elemenata, čineći kožu čvršćom i elastičnijom. Retinal ubrzava proces regeneracije gornjih slojeva kože, čineći kožu glatkom i ujednačenijom. Ublažite bore na osetljivom području oko očiju uz ovaj hranljivi serum. Serum sadrži 2% lipozoma retinala koji stimuliše sintezu kolagena i poboljšava elastičnost kože, uz 10% ekstrakta korena ginsenga, koji je bogat saponinima i dubinski i dugotrajno hidrira kožu.

 

Beauty of Joseon serum za područje oko očiju sadrži 2% lipozoma retinala koji stimuliše sintezu kolagena i poboljšava elastičnost kože, uz 10% ekstrakta korena ginsenga, koji je bogat saponinima i dubinski i dugotrajno hidrira kožu.

 

Bez visoke UV zaštite ne može se zamisliti savremena nega kože, a brend Beauty of Joseon može da se pohvali jednom od najprodavanijih SPF krema u k-beauty svetu, Beauty of Joseon Rice+Probiotics SPF 50 kremom.