Naše priče i trendovi

Korejska kozmetika za masnu kožu

Masnu kožu karakteriše sebum ili masni sjaj, koji lako zapuši pore (koje su vidljive i proširene) i dovodi do pojave komedona, akni, bubuljica. Masna koža je stalno na ljuljašci, između preteranog lučenja sebuma i dehidratacije, što vodi u začarani krug. Klasična zapadnjačka kozmetika ima prilično agresivan pristup tretmanu masne kože: odmastiti i matirati. Korejska kozmetika ima za cilj umirenje upalnih procesa i hidrataciju, što se pokazalo kao efikasnija nega bez neželjenih efekata.

Priča o brendu: Coxir

Priča počinje davne 1979. godine kada kompanija NOKSIBCHO počinje da se bavi gajenjem, preradom aloje i proizvodnjom suplemenata. Vremenom su se razvili do savremene kompanije za proizvodnju kozmetike, suplemenata i lekova, sa sopstvenim centrom za istraživanje i razvoj i klinikom orijentalne medicine.

Esencija ili essence kao duša korejske rutine

Esencija je "duša" korejske rutine. Obično je vodenasta, teksture između tonera i seruma. Ako je nikada niste koristili, verovatno ni ne znate da vam nedostaje, ali ona zaista pravi razliku.

Sve tajne korejske kozmetike

Korejska kozmetika je postala veoma popularna u Evropi jer ima odličan odnos kvaliteta i cene, po sastavu veoma podseća na kozmetiku višeg cenovnog ranga, a osim toga, pažljivo je formulisana u skladu sa trendom očuvanja životne sredine i sadrži veliki udeo prirodnih komponenti. Teksture su dovedene do savršenstva, formulacije u skladu sa poslednjim svetskim trendovima.

Potpuno drugačiji pristup nezi kože ili Pyunkang Yul

Nega kože u skladu sa tradicionalnom orijentalnom medicinom. Formulacije bez mirisa i iritanasa bogate biljnim ekstraktima koju se primenjuju hiljadama godina. To je Pyunkang Yul.

Fenomen upotrebe puževe sluzi kao glavnog sastojka kozmetike

Fenomen upotrebe puževe sluzi kao glavnog sastojka kozmetike veoma intrigira poslednjih godina. Preliminarne kliničke studije pokazale su da puževa sluz svojim sastavom podstiče aktivnost kolagena što utiče na obnavljanje vezivnog tkiva i smanjenje vidljivosti ožiljaka.