Naše priče i trendovi

Sve što treba znati o upotrebi kiselinskih tonera preko leta

SVE šTO TREBA ZNATI O UPOTREBI KISELINSKIH TONERA PREKO LETA

Kiselinski tonik je jedan od najboljih načina blage hemijske eksfolijacije, značajno menja izgled kože, podstiče njenu regeneraciju i potreban je svima. Ne treba se bojati kiselina, one se mogu koristiti čak i preko leta, a u narednom tekstu saznajte sve o AHA, BHA i PHA kiselinama i o korejskim tonerima sa kiselinama.

 

Kiseline mogu biti AHA, BHA i PHA, odnosno alfa-hidroksi, beta-hidroksi i polihidroksi, u zavisnosti od broja i položaja -OH grupa.

Treba znati da salicilna kiselina i PHA kiseline ne izazivaju fotosenzitivnost i mogu se bez problema koristiti preko leta i za vreme sunčanja.

Salicilna kiselina (BHA) ulazi u dermis i najbolja je za masnu, mešovitu kožu i kožu sklonu aknama. Deluje protivupalno, antibakterijski, čisti pore, tretira akne i mitisere, stimuliše produkciju kolagena.

Polihidroksi kiseline (PHA) su vrlo nežne kiseline, ne izazivaju fotosenzitivnost i pogodne su za sve tipove kože, uključujući osetljivu. Najveći molekul, najmanji iritans, nežan piling i efekat protiv bora. Najčešće se sreću laktobionska kiselina i glukonolakton.

AHA kiseline (od kojih je najčešća glikolna, i ujedno najjača) u koncentraciji od 5-7% su bezbedne za upotrebu u gradu uz redovno korišćenje i obnavljanje SPF-a, ali treba prestati sa njihovim korišćenjem 7 dana pre intenzivnog sunčanja, zbog moguće fotosenzitivnosti.

U našoj ponudi možete naći vrlo blag Cosrx AHA/BHA toner koji sadrži samo 0.1% glikolne kiseline i 0.1% betain salicilata, služi za hidrataciju i osveženje kože, i nema efekat hemijskog pilinga.

Cosrx AHA/BHA/vitamin C Refresh toner je vrlo blag hemijski piling koji bez bojazni može da se koristi preko leta. Vrlo brzo pruža taj "glow" koji svi želimo, bez bojazni od iritacija.

Ako želimo odličnu hidrataciju, umirenje kože, i blag piling sa 0.5% salicilne kiseline, tu je Benton Aloe BHA. Više esencija po svom sastavu i gustini, ovaj toner je odlično rešenje za sve tipove iritirane, dehidrirane i problematične kože.

Benton PHA toner sa polihidroksi kiselinama sadrži 3% laktobionske kiseline i prestavlja nežnu eksfolijaciju za sve tipove osetljive kože.

Za problematičnu kožu i fleke je Some By Mi čudotvorni toner koji pored kiselina pogodnih sa svakodnevnu upotrebu sadrži i 2% niacinamida.

Najbolji toner i rešenje za mitisere je Cosrx Blackhead Power Liquid sa 4% betain-salicilata što je ekvivalent 2% salicilne kiseline (maksimalna dozvoljena koncentracija u kozmetici).

Cosrx AC je nežan umirujući toner za svakodnevnu upotrebu koji uklanja suvišni sebum i prevenira pojavu akni i bubuljica. Ekstrakti zelenog čaja i centele umiruju kožu, dok BHA (betain salicilat) i PHA (glukono-lakton) vrše blag hemijski piling i uklanjaju višak sebuma.

Cosrx Whitehead Power Liquid je nežan, ali efikasan toner sa 7% glikolne kiseline, vitaminima, niacinamidom i AHA kiselinama poreklom iz ekstrakta ploda jabuke, koji pomaže da se očiste pore, spreči pojava bubuljica, a kožu čini čistom i mekanom na dodir.