Naše priče i trendovi

Haruharu Wonder Black Rice linija ili crni pirinač u korejskoj kozmetici

HARUHARU WONDER BLACK RICE LINIJA ILI CRNI PIRINAč U KOREJSKOJ KOZMETICI

Antioksidansi tri puta jači od polifenola iz koštica grožđa? Uz to fermentacija koja pojačava učinkovitost sastojaka i poseban transportni mehanizam koji omogućava bolje prodiranje kroz kožu. Sve to se nalazi u Wonder liniji brenda Haruharu.

 

Haruharu na korejskom znači "svaki dan" i cilj ovog brenda je lepa i zdrava koža iz dana u dan. Uz to svi proizvodi sadrže najmanje 95% sastojaka, biljnog porekla (neki i više), bez sastojaka životinjskog porekla, bez parabena i mnoštva štetnih sastojaka koji se nalaze u konvencionalnoj kozmetici.

Koje prirodne supstance sadrži Wonder linija brenda Haruharu?

Tu su hijaluronska kiselina, beta-glukan, betain, ekstrakt aloje, suncokretovo ulje, etarsko ulje lavande, ali zvezda je fermentisani ekstrakt crnog pirinča.

Šta je crni pirinač?

Nekada su ga u Kini nazivali zabranjeni pirinač, jer je to drevna žitarica koja je bila rezervisana samo za vladare i bogataše. U knjigama drevne kineske medicine naziva se i "medicinski pirinač " jer podstiče cirkulaciju krvi i usporava starenje.

Na sreću, ti dani su prošli i sada svi mogu da uživaju u blagodetima crnog pirinča koji sadrži 30 puta više antioksidanasa nego klasičan beli pirinač.

Visok sadržaj polifenola i flavonoida štiti ćelije od oksidativnog stresa, UV zračenja i zagađenja, dok istovremeno stimuliše regeneraciju ćelija. Zanimljivo je da je sadržaj antioksidanasa posle fermentacije skoro 5 puta veći u odnosu na ekstrakt crnog pirinča. Haruharu koristi posebnu U. D. T. tehnologiju koja omogućava bolje prodiranje aktivnih sastojaka u kožu. U kombinaciji sa hijaluronskom kiselinom, dobijaju se preparati koji odlično hidriraju i usporavaju starenje kože.

Jedna linija, antiejdžing za SVE?

Moguće je, ako se preparati iskombinuju na odgovarajući način.

Bilo da ste početnik što se tiče korejske kozmetike, u dvadesetim ste i tek počinjete da se negujete, ili želite intenzivnu negu protiv bora, Wonder by Haru Haru učiniće čudo za vašu kožu.

U dvadesetim godinama preporuka je koristiti toner, serum sa hijaluronskom kiselinom i kremu.

U tridesetim i četrdesetim se preporučuje dodavanje esencije i/ili ulja u rutinu. Esenciju dodajemo kada je koži potrebna bolja hidratacija, dok ulje dodajemo ako je koža suva posle kreme i zateže, pa joj je potrebno još emolijenasa i okluziva.

Drugi način kreiranja rutine je prema potrebama kože i tu imamo osnovnu rutinu za normalnu kožu, rutinu za dehidriranu kožu, antiejdžing rutinu i savršenu rutinu.

Osnovna rutina podrazumeva samo dva koraka nege, a to su toner i krema.

Rutina za dehidriranu kožu počinje se utapkavanjem "prvog seruma" (Black Rice serum), koji je vodenast, potom tonera i esencije, kreme, a završava se uljem.

Za antiejdžing negu preporuka je utapkavanje tonera, koji se prati serumom protiv bora, kremom i uljem.

Savršena rutina podrazumeva svih šest koraka. Počinje se vodenastim "prvim serumom", utapka se toner, potom esencija, serum u obliku krem-gela protiv bora, nanese se lagana krema i na kraju ulje.

Ovo su samo predlozi rutina, a vrlo lagane i prijatne teksture, prirodnog mirisa lavande, omogućavaju Vam da iskombinujete rutinu koja najviše odgovara potrebama Vaše kože.