Naše priče i trendovi

Čudotvorno dejstvo zelenog čaja na masnu problematičnu kožu i crvenilo

ČUDOTVORNO DEJSTVO ZELENOG čAJA NA MASNU PROBLEMATIčNU KOžU I CRVENILO

Sastojci zelenog čaja imaju mnoge dokazane efekte kada se nanesu na kožu. Bore se protiv prevremenog starenja, štite ćelije od raka kože, blagotvorni su za tretman problematične kože, a pored toga odlično hidriraju i neguju.

 


Štite ćelije od raka kože

Najpoznatiji sastojci zelenog čaja su katehini, čak 6 vrsta, koji su antioksidansi i u stanju su da zaštite ćelije od negativnog uticaja UV zračenja i čak preveniraju rak kože.

Bore se protiv prevremenog starenja

Neke studije pokazuju da antioksidansi zelenog čaja imaju uticaj na prevremeno starenje kože. Oni štite ćelije i podstiču njihovu regeneraciju, pa umorna koža izgleda jedro i sveže.

Vitamini iz zelenog čaja, posebno vitamin B2, takođe pomaže koži da izgleda mlađe, jer štiti kolagena vlakna, koja su oslonac koji čini kožu zategnutom.

Redukuju crvenilo i iritacije

Zeleni čaj ima antiinflamatorna svojstva usled visokog sadržaja polifenola. Koristi se za umirenje otoka i crvenila kod opekotina i tretman manjih povreda. On može da umiri iritaciju i crvenilo kod nekih bolesti kože poput psorijaze, rozacee, dermatitisa...

Tretman problematične kože

Antioksidansi, protivupalni i antimikrobni sastojci zelenog čaja blagotvorno deluju na masnu problematičnu kožu.

Prema nekim istraživanjima polifenoli zelenog čaja, utiču na lučenje sebuma, koji je jedan od uzroka pojave akni i bubuljica.

Hidratacija i nega kože

Zeleni čaj sadrži i mnoštvo vitamina, poput vitamina E, koji dokazano neguje i hrani kožu.

Učesnici jedne studije su 15 i 30 nanosili na kožu preparat sa zelenim čajem. Posle tog perioda primećeno je da je njihova koža bolje hidrirana i manje gruba.

Benton kozmetika na bazi zelenog čaja sadrži ekstrakt lista zelenog čaja i EGG-GREEN TEA patentiranu mešavinu sastojaka lista, semena i korena zelenog čaja iz regiona Boseong, najpoznatijeg po proizvodnji čaja u Koreji.

Rutinu uvek treba početi temeljnim, ali blagim čišćenjem. Nežna Benton pena uz biljne površinski aktivne materije nežno, ali temeljno uklanja nečistoće sa kože, bez dehidratacije.

Da se koža dobro hidrira, sada treba utapkati toner. Formula Benton tonera sa zelenim čajem revitalizuje kožu, njegova blago kisela pH vrednost vraća kožu u ravnotežu posle čišćenja, balansira lučenje sebuma i čini kožu glatkom. Sadrži čak 50% ekstrakta lista zelenog čaja, 3% kompleksa ekstrakata lista, semena i korena, ekstrakt centele i hijaluronsku kiselinu, a NE sadrži boje mirise i alkohol.

Hidrantni Benton serum sadrži 53% ekstrakta zelenog čaja. Tri tipa hijaluronske kiseline čine kožu hidriranom i elastičnom.

Poslednji korak nege je Benton losion na bazi zelenog čaja, lagane teksture, koja brzo upija i veoma prija masnoj i mešovitoj koži.