Naše priče i trendovi

PIRINAč U KOREJSKOJ KOZMETICI

Pirinač je jedan od glavnih namirnica istočnjačke ishrane i nije čudo što je našao značajno mesto kada je u pitanju korejska nega kože. Postoje podaci koji govore da se pirinač u nezi kože koristi preko 1000 godina. Istražićemo u kojim proizvodima se nalazi ekstrakt pirinča u korejskoj kozmetici, koja je njegova uloga, za koga je korejska kozmetika na bazi pirinča i koji su najbolji korejski proizvodi sa ekstraktom pirinča.

 

Korejska kozmetika na bazi pirinca

 

Ekstrakt pirinča sadrži mnoge antioksidanse, vitamin E i vitamine B grupe, orizanol, feruličnu kiselinu i mnoge minerale.

Pirinač se korejskoj kozmetici može naći u sledećim oblicima: pirinčana voda (rice water), ekstrakt pirinča, ekstrakt pirinčanih mekinja (rice bran extract), ulje pirinčanih mekinja (rice bran oil) i pirinčani prah koji služi za eksfolijaciju.

Kada se nalazi u dobroj kozmetičkoj formulaciji ekstrakt pirinča stimuliše produkciju kolagena, čini kožu elastičnom i ima efekat protiv bora. Orizanol ujednačava ten, a linolenska kiselina koja se nalazi u ulju pirinčanih mekinja ima protivupalno dejstvo, omekšava i neguje kožu. Ferulična kiselina je jak antioksidans, koji se bori protiv slobodnih radikala.


Za koga je kozmetika na bazi pirinča?


Za sve tipove umorne kože kojoj su potrebni vitamini, minerali i antioksidansi.

Za fleke od sunca, staračke fleke, melazmu, za ujednačavanje tena, nakon sunčanja, jer popravlja fotooštećenja kože.

Za one koji žele blag piling.

Za masnu kožu utiče na kontrolu lučenja sebuma.

Počnite negu duplim čišćenjem i 9 Wishes pilingom na bazi pirinča. Blagi piling sa pirinčanim prahom čisti pore, uklanja mrtve ćelije i nečistoće uz biljna ulja i fine čestice pirinča.

Utapkajte 9 Wishes White serum ili Rice 72% serum koji sadrži čak 72% ekstrakta pirinčanih mekinja, ujednačava ten, hrani kožu i čini je dugotrajno hidriranom uz pomoć sastojaka prirodnog porekla.

Nanesite potom 9 Wishes Rice hidrantnu kremu koja će vašem tenu vratiti blistavost i svežinu.

Jedna od najboljih i najpoznatijih maski na bazi pirinča je Cosrx maska na bazi pirinča. 65% ovog proizvoda čini ekstrakt pirinča, koji u sebi sadrži prirodnu formulu protiv starenja kože. Može da se koristi na više načina, kao maska koja deluje tokom noći, klasična maska koja se ispira ili kao krema. Maska od pirinča vratiće sjaj suvoj i dehidriranoj koži.