Naše priče i trendovi

Sve tajne korejske kozmetike

SVE TAJNE KOREJSKE KOZMETIKE

Korejska kozmetika je postala veoma popularna u Evropi jer ima odličan odnos kvaliteta i cene, po sastavu veoma podseća na kozmetiku višeg cenovnog ranga, a osim toga, pažljivo je formulisana u skladu sa trendom očuvanja životne sredine i sadrži veliki udeo prirodnih komponenti. Teksture su dovedene do savršenstva, formulacije u skladu sa poslednjim svetskim trendovima.

 

Sastojci korejske kozmetike su često egzotični: puževa sluz, fermentisane supstance, pčelinji otrov, hidrolizat bisera, i biljni ekstrakti koji se hiljadama godina koriste u istočnjačkoj medicini, poput ginsenga, aloje, centele, morskih algi,...

"Nega pre svega" je parola Korejki, jer one žele da njihov blistav ten dominira, a ne šminka.

Rutina se počinje duplim čišćenjem i uvek se prvo upotrebi hidrofilno ulje ili balzam koje se potpuno spiraju sa kože. Zatim sledi umivanje penom ili gelom na bazi vode koji su u korejskoj kozmetici vrlo blagi i ne dehidriraju, a često su kisele pH vrednosti, što ne narušava barijernu fukciju kože.

Utapkavanje proizvoda na bazi vode je osobenost korejske rutine čime se postiže ekstremna hidratacija i efekat staklaste kože (glass skin). Toner sa malo kiselina otkriva blistavu kožu i čisti pore; Benton Aloe BHA toner je blag, a vrlo učinkovit. Esencija je "duša" korejske rutine, često je samo malo gušća od vode i puna je aktivnih sastojaka koje koža brzo "popije". COSRX esencija sa čak 96% filtrata puževe sluzi je jedna od najpoznatijih na svetu. Sledi serum kao najkoncentrovaniji preparat koji tretira stanje kože.

Krema neguje i "zaključava" aktivne sastojke u koži. Na kraju rutine, ujutro, obavezan je visok SPF, lagane teksture, formulisan za svakodnevnu upotrebu, jer su fleke i fotooštećenja nedopustivi. Zatim sledi "cushion" puder blage pokrivne moći i blistave završnice, u lepoj pudrijeri.

Hidrogel maskice za predeo oka poput Heimish hidrogel maskica sa ekstraktom ruže su neizostavne za brzo popravljanje tonusa i podočnjaka, a mogu se primeniti i na drugim delovima lica, poput nazolabijalnih bora, i šminkeri ih obožavaju.

Ne možemo govoriti o korejskoj rutini, a da ne pomenemo "sheet" ili platnene maske. One brzo popravljaju trenutno stanje kože, a naš predlog su maske brendova Labute, Benton i COSRX