Naše priče i trendovi

ESENCIJA ILI ESSENCE KAO DUšA KOREJSKE RUTINE

Esencija je "duša" korejske rutine. Obično je vodenasta, teksture između tonera i seruma. Ako je nikada niste koristili, verovatno ni ne znate da vam nedostaje, ali ona zaista pravi razliku.

 

Esencija - korejska kozmetika

 

Očistite lepo lice i vrat, nanesite tonik da kožu hidrirate i pomognete joj da se vrati u balans, i naredni korak je esencija. Vodenast preparat, nešto između tonika i seruma, sa obiljem korisnih supstanci i nutrijenata, koje koža vrlo brzo upija, jer su u tečnom stanju, a nežnim tapkanjem pospešujete taj proces. 

Esencija je specijalna nega i može imati različite uloge, od hidratacije, pružanja hranljivih sastojaka, ujednačavanja tena i pružanja blistavosti, umirenja, antiejdžing efekta, do blagog hemijskog pilinga.

Sheet maske najčešće sadrže esencije i služe za brze popravke trenutnog stanja kože. Savet više: ako želite da vidite da li vam neki korejski brend ili linija odgovara, probajte njihovu sheet masku.

Najpoznatija korejska esencija je Cosrx Snail esencija sa čak 96% puževe sluzi koja će najviše prijati masnoj i mešovitoj koži, a ubrzava regeneraciju, deluje na fleke i ožiljke od akni.

Za intenzivnu hidrataciju i umirenje dehidrirane i normalne do suve kože, preporučuje se COSRX esencija sa hijaluronskom kiselinom.

Benton Snail Bee esencija sa puževom služi i pčelinjim otrovom, pored svih pozitivnih efekata puževe sluzi, umiruje i ima seboregulatorni i antiejdžing efekat.

Pyunkang Yul toner essence je jedan od najprodavanijih proizvoda ovog brenda. Jednostavnog je sastava sa izuzetnim potencijalom hidratacije, umirenja i zaštite kože, usled prisustva biljnih antioksidanasa.

Huxley uljana esencija na bazi ulja i ekstrakta indijske smokve, sadrži obilje vitamina i antioksidanasa i vraća jedrinu svakoj koži, posebno suvoj i koži koja stari.