Naše priče i trendovi

Potpuno drugačiji pristup nezi kože ili Pyunkang Yul

POTPUNO DRUGAčIJI PRISTUP NEZI KOžE ILI PYUNKANG YUL

Nega kože u skladu sa tradicionalnom orijentalnom medicinom. Formulacije bez mirisa i iritanasa bogate biljnim ekstraktima koju se primenjuju hiljadama godina. To je Pyunkang Yul.

 

Nezi kože se pristupa na revolucionarno drugačiji način, holistički prilazeći ne samo izučavanju različitih tipova kože, nego uzimajući u obzir i brojne druge faktore kao što su opšte stanje organizma i uticaji spoljašnje sredine.


Osnovna PY linija obuhvata dva tipa proizvoda, jedne koji "greju" (essence toner, ulje, gel i hranljiva krema) i druge koji "hlade" (toner u spreju, hidrantni serum, hidrantne ampule i hidrantna krema). Preparati koji greju pojačavaju cirkulaciju i deluju na suvu, umornu kožu, pružajući joj hranljive materije i antioksidanse. Proizvodi koji hlade deluju na transepidermalni gubitak vode i imaju uticaj na dehidriranu kožu i pročišćavajući efekat (problematična koža).

Dostupno je više preparata na bazi vode, ali svi imaju drugačije teksture, i dve različite biljke svom sastavu: Astragalus membranaceus i Coptis japonica, bogate protivupalnim materijama i antioksidansima.

Astragalus (Huang Qi) je biljka kineske medicine i slično ginsengu, potrebno je 3-4 godine da bi se uzgajio i upotrebio. Ima protuvupalni, antibakterijski efekat, i sadrži mnoštvo vitamina i antioksidanasa.

Ekstrakt korena biljke Coptis Japonica (Huang Lian) se koristi kod stanja intoksikacije i upalnih procesa, uključujući dijareju, povraćanje, otečene desni. Vrlo je gorka i izuzetno efikasna za snižavanje povišene temperature.

Prva četiri proizvoda "greju" i deo su rutine za suvu kožu i revitalizaciju, recimo i da su protiv bora, ali ovde je u pitanju holistički pristup i nema govora o tipičnoj antiejdžing rutini.

 

Essence toner je najpoznatiji proizvod kolekcije. Ne sadrži vodu, već ekstrakt astragalusa kao bazu, u koncentraciji od 91.3%. Tekstura je malo gušća od vode, ali opet puno laganija od seruma, malo lepljiva na početku. Lepo se apsorbuje i ostavlja suvu i svilenkastu završnicu. Odličan je za 7 skin metodu. 


Ulje je vrlo lagano, brzo upija i ostavlja kožu glatkom i nahranjenom. Preporučuje se za suvu ispucalu kožu, kojoj vraća glatkoću i sjaj. Sadrži jojoba ulje, suncokretovo ulje, ši puter, uz etarska ulja geranijuma, ruzmarina, limuna, lavande i bergamota.

Balancing gel ima gustu konzistenciju meda, lepljiv je, formira barijeru i dugo zadržava vodu u koži. Pojačava cirkulaciju i daje koži energiju, tako da ona tokom vremena postaje elastična i izgleda mlađe. Može se pomešati sa esencijom ili uljem pre nanošenja. Sadrži ekstrakt korena astragalusa i jojoba ulje.

Nutrition krem je hranljiva i namenjena je normalnoj i suvoj koži, ali nije "teška", vrlo brzo upija.

Prelazimo na proizvode koji "hlade" i preporuka su za masnu i mešovitu kožu.

Mist toner sadrži Coptis Japonica ekstrakt u koncentraciji 91.9% i natrijum-hijaluronat, hladi, čisti i umiruje kožu. Vodenaste je teksture, izuzetno se dobro apsorbuje i pogodan je za 7 skin metodu. Preporučuje se za mešovitu i masnu kožu.

 

Moisture serum sadrži Coptis Japonica ekstrakt u vidu beličaste emulzije. Brzo upija i odlično hidrira, a koža je posle upotrebe glatka, osvežena i mekana. Može se inkorporirati u bilo koju rutinu ili naneti više slojeva ako je potrebno, recimo jedan ujutro i dva uveče, za bolju hidrataciju.

Moisture ampule su guste konzistencije meda, formiraju barijeru, umiruju, hidriraju i zadržavaju vodu u koži dug vremenski period.

Moisture krem ima teksturu laganog krem-gela, dobro upija, hidrira i čini kožu blistavom.

Osnovna nega za masnu dehidriranu kožu i mešovitu kožu bila bi:

  • Mist toner, Moisture serum, Moisture krem.

 

Za suvu ispucalu kožu:

  • Essence toner, ulje, Nutrition krem.

 

Balancing gel i ampule su dodatna nega, a inkorporiraju se na sledeći način u rutinu:

  • Mist toner, Moisture serum, Moisture ampule, Moisture krem;
  • Essence Toner, Nutrition krem pomešan sa par kapi ulja, Balancing gel;
  • Essence toner pomešan sa Balancing gelom, Nutrition krem u koji se prema potrebi može dodati par kapi ulja.