Naše priče i trendovi

Serumi za lice i korejska kozmetika

SERUMI ZA LICE I KOREJSKA KOZMETIKA

Serum se bira u zavisnosti od tipa, stanja, trenutnih potreba kože, vaših želja i ciljeva. To je dodatna nega i najkoncetrovaniji preparat u nezi, koji bi trebalo da promeni nešto na koži. Korejska kozmetika ima nešto još jače od seruma, a to je serum-ampula (9 Wishes, Cosrx...).

 

Kako izabrati serum?

Definišite ono što vam je važno. Da li želite hidrataciju, antioksidanse protiv fotostarenja, nešto za fleke, proširene pore, bore, hemijski piling ili nešto za umirenje crvenila?

Pri izboru seruma prvo treba obratiti pažnju na teksturu. Serumi mogu da budu vodeni, gelasti, uljani, u vidu emulzije, a tekstura se bira u odnosu na tip kože. Većina seruma se prati kremom, koja "zaključava" aktivne supstance u koži, a to je vrlo važno kod vodenih seruma sa hijaluronskom kiselinom, jer oni čak mogu da dehidriraju kožu, ako se ne pokriju emolijensom.

Masnoj koži serumi u vidu emulzija mogu biti dovoljna nega i dobra podloga za šminku.

Uljani serumi su odličan izbor za suve dehidrirane delove i za zimu.

Ako želite serum za hidrataciju, on treba da sadrži neki od ovih sastojaka u značajnoj koncentraciji ili njihovu kombinaciju: hijaluronska kiselina, peptidi, NMF ili prirodni vlažeći faktor, kiseline u niskim koncentracijama, vitamini, biljni ekstrakti (aloja je zvezda hidratacije), propolis vrlo brzo oporavlja dehidriranu i suvu kožu. Naša preporuka seruma za hidrataciju: CosRX Hydrium ampule za hidratacijuPyunkang Yul Serum za hidrataciju9wishes Mega vitamin serum ampula,...


Kada je koža suva prvo se nanosi serum bogat gore navedenim materijama za hidrataciju, pa bogata krema i/ili ulje preko, jer suvoj koži nedostaju i vlažeće supstance i masnoće: skvalan, biljna ulja i puteri..., a za suvu kožu su odlično rešenje kremasti serumi poput Real Barrier Extreme krem-seruma ili Nacific dvofaznog seruma.

Ako su bore problem sastojci seruma treba da budu: vitamin C, peptidi, epidermalni faktor rasta, niacinamid, više koncentracije kiselina, antioksidansi, adenozin, puževa sluz, bakuhiol, fermentisani sastojci poput Bifida Ferment Lysate i ostali probiotici za kožu. Najbolji serumi protiv bora su: Benton Bakuchiol serumBenton Serum sa puževom sluzi i pčelinjim otrovomMissha Antiage ampule na bazi probiotikaJumiso Firming Vitamin C serum ili Mary&May serum sa peptidima.


Za proširene pore i kontrolu sebuma najbolji su: salicilna kiselina (BHA), cink, niacinamid, ulje čajnog drveta. Najbolji serumi za masnu kožu su: Benton zeleni čaj serumSome by Mi AHA, BHA, PHA čudesni serum...

 

Kada je koža iritirana koža i postoji crvenilo, kuperoza, za sve upalne procese na koži, uključujući akne, tražiti sledeće sastojke: Centella Asiatica, pantenol, propolis, Aloe Vera, pčelinji otrov,... Najbolji serumi za umirenje kože su: Benton Snail Bee serum, Cosrx Centela serum.


Za rešavanje problema hiperpigmentacija, odnosno fleka, efikasne su više koncentracije vitamina C, niacinamid, AHA kiseline, ekstrakt sladića, ekstrakt pirinča, glutation, ekstrakt bisera. Naša preporuka seruma protiv fleka: 9 Wishes Miracle White serum sa ekstraktom pirinčaSome by Mi Galactomyces Glow serum sa vitaminom C,...

Najbolji antioksidansi su vitamin C, vitamin E, niacinamid (B3), ekstrakt zelenog čaja i mnogi biljni ekstrakti. Najbolji serumi sa antioksidansima su: Jumiso All Day Vitamin Pure C 5.5 Glow serum, Cosrx Niacinamide serum, Jumiso All Day Vitamin serum...