Naše priče i trendovi

Fermentisani sastojci u kozmetici

FERMENTISANI SASTOJCI U KOZMETICI

Kako negovati lice u današnje vreme kada je broj prozivođača ogroman, a broj preparata još veći? Da li zaista industrija lepote čini baš sve da naša nega koze bude na zavidnom nivou ili je mnogo toga samo marketinški trik?

 

Kozmetički preparati puni su štetnih sastojaka poput parabena, silikona, veštačkih boja i mirisa. Često mogu proći godine da ne vidite štetu koju su ovakvi proizvodi naneli vašoj koži, ali i celokupnom organizmu, jer štetni sastojci preko krvotoka prođu celim telom. Budite pažljivi prilikom kupovine i birajte proizvode koji imaju prirodne sastojke. Korejska kozmetika "Skin Temple" je tradiciju Istoka dovela i na naše prostore, a blagotvorni sastojci će učiniti čudo za organizam. Među takvim sastojcima je i centele asitaca ili gotu kola, koja predstavlja jedan od najpoznatijih i najdelotvornijih sastojaka iz ajvurdisjke lekovite biljke i pozitivno deluje na mentalno zdravlje, kao i na izgled kože.

 

Nega koze i prirodna kozmetika su najboji saveznici

 

Sve veći broj žena, ali i muškaraca odlučuje da prirodna kozmetika bude njihov izbor. Poverenje u industriju lepote se sve više gubi, pa je povratak biljnim proizvodima neizbežan. Korejska kozmetika stara je hiljadama godina, pa ni ne čudi činjenica zašto sve više osvaja svet. Pripadnice lepšeg pola je stavljaju u kategoriju najbolja kozmetika za lice i telo, jer je nega koze na visokom nivou i nema štetnih uticaja.

 

Vratite se prirodi i zabiđite marketinške trikove

 

Jedan stereotip se uvukao među ljude, a to je da je najbolja kozmetika za lice i telo ona koja se reklamira i koja je izuzetno skupa. Praksa je pokazala da to u mnogim slučajevima nije istina. Mnogi od takvih prozivoda samo u premisama sadrže sastojak koji je istaknut na ambalaži kao najdelotvorniji. Veoma je važno da čitate sadržaj istaknut na ambalaži, ali i da se pre toga dobro informišete.

 

Prirodna kozmetika ne sadrži parabene

 

Parabeni se ne razgrađuju, već se talože oko kostiju i srca, pa su uzročnik i raznih vrsta kancera. U kozmetici se koriste jer sprečavaju razmnožavanje bakterija, ali je problem jer menjaju gene i pospešuju rast ćelija tumora. Izbegavajte preparate koji ga sadrže, a nek izbor bude prirodna kozmetika koja ne iritira i blagotvorno deluje.

 

Toner set koji sadrži 91,3 % korena astragalusa za kratko vreme povratiće licu svežinu i obezbediti hidriranost.

 

Korejska kozmetika ne poznaje naftne derivate

 

Postoji nekoliko vrsta naftnih detivata koji se koriste u industriji lepote, ali u suštini povezuju se sa neplodnošću, dijabetesom i povećanim rizikom od raka. Kao prvi znak štetnosti mogu se pojaviti osipi i alergijske reakcije. Potpuno suprotno od njih deluje korejska kozmetika koja je potpuno bezbedna i najvećim delom sadrži lekovite biljke.

 

Kakao prah i ovas su antioksidanti koji kontrolišu sebum i uklanjaju mrtve ćelije. Kako negovati lice i telo sa ovim sastojcima? Jednostavno! Prirodni sapun napravljen na bazi 8 ulja, meda, propolisa, kakaa i ovsa odlično je rešenje u hidriranju kože i uklanjanju bubuljica.

 

Najbolja kozmetika za lice, telo i kosu je bez silikona

 

Silikona najviše ima u preparatima za negu kose, ali ih može biti i drugim preparatima. Iako ne prodiru do dubinskih slojeva kože, mogu sprečavati gubitak vode i istovremeno zadržati sebum i sve štetne materije na površini. Kosa koja je tretirana proizvodima koji sadrže silikon, postaje bez sjaja i volumena, a moguće su i pojave iritacije.


Korejska kozmetika je bezbedna čak i za bebe, pa kupku sa ekstraktom fang fenga može koristiti cela porodica. Blaga je i čini kožu glatkom.

 

Kako negovati lice i zaštiti ga od štetnih krema za sunčanje

 

Nega koze ne bi bila potpuna ukoliko biste preskočili zaštitu od sunčevih zraka. Stručnjaci i lekari savetuju da obavezno nanosite kreme sa visokim faktorom leti, ali se njihova upotreba preporučuje i tokom cele godine. Međutim, brojna istraživanja su pokazala da baš kreme za sunčanje povećavaju rizik od tumora i drugih kožnih bolesti. Suština je u lošim sastojcima koji na visokim temperaturama deluju na slobodne radikale koji štete koži i hormonima.

Često je baš najpopularnija i navodno najbolja kozmetika za lice i telo prepuna štetnih sastojaka. Prirodna kozmetika na bazi papaje idealna je u borbi protiv starenja kože, a ne sadrži parabene, mineralna ulja, alkohol i steroide.