Naše priče i trendovi

DUPLO čIšćENJE LICA ILI DC METODA čIšćENJA LICA

Korejski brendovi su doneli trend duplog čišćenja i svi su poludeli za DC metodom kojom se nečistoće topive u mastima prvo otope čistačem na bazi ulja (ulje, balzam), a zatim sve to spere penom ili gelom.

 

Dr Ceuracle - duplo čišćenje lica ili DC metoda čišćenja

 

Čistači na bazi ulja ne dehidriraju kožu, odlično tope sve nečistoće, a moraju da budu hidrofilni da bi se sprali sa kože bez masnih ostataka (zato moraju da budu posebno formulisani i ne može se koristiti bilo koje ulje). Ako na koži ostaju masni ostaci, ostaju i nečistoće, DC (double cleanse) metoda se ne izvodi pravilno i čistači na bazi ulja mogu da budu komedogeni, odnosno zapušavaju pore, umesto da ih čiste i dovode do pojave akni i bubuljica na koži koja je tome sklona.


Kome je neophodno duplo čišćenje?


Suvoj koži jedino takva metoda čišćenja prija.

Osobama koje se šminkaju, jer lagano i potpuno otapaju šminku, uz masažu, bez trljanja.

Osobama koje imaju proširene pore i stalno se žale da su im pore začepljene.

Osobama koje na dnevnoj bazi koriste hemijske UV filtre, kao zaštitu od fotostarenja, jer su oni liposolubilni, čime se izbegava komedogenost SPF preparata.

 

 

Kako izabrati balzam ili ulje za prvo čišćenje lica?


 

Prednost balzama je to što su kompaktni i što se ne mogu prosuti, mogu se lako nositi sa sobom, dok se ulja više za osobe koje vole preparate sa pumpicom. Balzam ili balm će se na temperaturi kože pretvoriti u ulje i dobićete isti efekat topljenja šminke i nečistoća.

 

Geek&Gorgeous Mighty Melt je jako povoljan, nežan i efikasan balzam za odstranjivanje šminke koji uklanja čak i dugotrajnu, vodootpornu šminku i proizvode sa zaštitnim faktorom. Koristi se kao prvi korak u večernjoj rutini, rastapa nečistoće sa lakoćom, a masažom na licu se pretvara u svilenkasto ulje. Odgovara svim tipovima kože.

 

Za masnu, mešovitu i osetljivu kožu izaberite Skin 1004 Madagascar Centella Light ulje za prvo čišćenje lica, koje je lagane teksture i otapa šminku, nečistoće i UV filtere bez iritacije područja oko očiju. Ekstrakt centele umiruje kožu.

 

Za suvu i zrelu kožu preporuka je Haruharu W Black Rice Hyaluronic Moisture Deep ulje za čišćenje lica koje sadrži samo devet sastojaka i 95% sastojaka prirodnog porekla, kako bi dubinski očistilo i osvežilo kožu bez iritacija. Ulja pirinčanih mekinja, masline, suncokreta, jojobe i makadamije nežno rastvaraju SPF preparate, nečistoće, šminku i sebum dok jačaju barijernu funkciju i održavaju hidro-lipidni balans kože. Posle čišćenja, koža ostaje meka i hidrirana, bez dehidratacije. 

 

 

Kako izabrati gel ili penu za umivanje?

 

 

Izbor preparata za umivanje ima mnogo nijansi i zavisi od tipa i stanja kože, jer je cilj temeljno očistiti, a ne dehidrirati kožu.

 

Dr.Ceuracle Tea Tree Purfine pena za umivanje je odličan izbor za masnu problematičnu kožu, sklonu nastanku akni i bubuljica. Transformišući se iz gela u penastu teksturu, mehurići nežno rastvaraju prljavštinu i nečistoće dok čajno drvo umiruje bubuljice, trehaloza i shea puter hidriraju, a ekstrakt pasjeg trna poboljšava elastičnost kože.

 

Ako imate hiperpigmentacije/fleke na licu izaberite Skin 1004 Madagascar Centella Tone Brightening penasti gel za umivanje koji umiruje kožu, temeljno je čisti bez dehidratacije i uklanja mrtve ćelije sa površine kože. On sadrži inkapsulirani madekazozid uz ekstrakte papaje i japanske kajsije, i ima efekat blagog enzimskog pilinga.

 

Za zrelu i suvu kožu naš predlog je Etude Moistfull Collagen kremasta pena za umivanje koja temeljno čisti lice bez dehidriratacije. Sadrži patentiranu Super Collagen™ Water i ekstrakt bele lupine, koji čine kožu hidriranom.

 

Ako imate dehidriranu kožu, preporuka je Geek&Gorgeous Jelly Joker gel za umivanje, nežan, ali temeljan preparat za umivanje u obliku bogatog, svilenkastog gela koji čisti kožu i uklanja šminku rastvorljivu u vodi. Blag je prema kožnoj barijeri i ne isušuje kožu. Jelly Joker je pogodan za sve tipove kože, a za vas će biti idealan ako volite gelove za čišćenje koji ne pene.

 

 

Kako se pravilno izvodi duplo čišćenje lica ili DC metoda čišćenja?

 

 

Ulje ili balzam se nanese na suvu kožu lica, masira 30-tak sekundi i potom se lice ispere mlakom vodom. Pena ili gel se umasiraju na vlažnu kožu i lice ponovo umije mlakom vodom. Ako je koža masna, pore su proširene, a na koži nema upalnih procesa, možda ćete poželeti da upotrebite četku, i za tu svrhu je odlična Benton četka, napravljena od antibakterijskog materijala koji se lako održava.


Korejke će UVEK uveče duplo očistiti lice, a ujutro će se umiti čistačem na bazi vode niske pH vrednosti, koji ne remeti barijernu funkciju kože. Zatim sledi utapkavanje tonika. Tek tada je koža čista, jedra, hidrirana i spremna za dalje korake.