Naše priče i trendovi

Kako negovati lice i izabrati idealne preparate?

KAKO NEGOVATI LICE I IZABRATI IDEALNE PREPARATE?

Lice je lična karta vaše nege, jer se na njemu vidi da li ste i koliko brinuli o koži. Naravno, nega koze nije ista u dvadesetim i pedesetim godinama, ali se dobre navike stvaraju na početku, pa zato neka najbolja kozmetika za lice bude vaš izbor uvek.

 

Adekvatna nega koze lica zahteva pre svega utvrđivanje da li imate normalnu, masnu, mešovitu, suvu ili osetljivu kožu. Ukoliko ne možete sami da odredite kom tipu pripada vaša koža, tu su dermatolozi, a niz smernica i saveta kako negovati lice možete pronaći ovde. 


Ukoliko želite zdravu i zategnutu kožu, važno je obezbediti joj najbolje preparate za lice. U tridesetim je već neophodno steći dobre navike koje će u pedesetim pokazati dobre rezultate. Najbolja kozmetika za lice je svakako ona koja dobro hidrira, lagana je i nežna prema vašoj koži.

 

Kako negovati lice?


Među brojnim preparatima na kojima piše da će biti obezbeđena najbolja nega koze, nije lako pronaći one prave koji će odgovarati baš vašem licu. Izbor prozivoda svakako ne bi trebalo da se zasniva na tome da li ga koristi neka poznata ličnost, niti da li je taj artikal na akciji, jer često mu je rok isteka blizu. Ukoliko niste sigurni kako negovati lice i koja je najbolja kozmetika za lice, evo saveta na šta da obratite pažnju prilikom kupovine.

 

Čitajte sastojke


AHA ili alfahidroksi kiseline dovode do bržeg ljuštenja površinskog sloja kože, pa je na taj način obnavljaju. Ovaj sastojak nalazi se u mnogim anti age preparatima, kao sto su AHA/BHA toner. Idealno rešenje za sprečavanje prvih bora i neujednačenog tena je su proizvodi sa fermentacijom. Esencija sa fermentacijom sprečava pojavu prvih bora, finih linija, umornog i neujednačenog tena. i daje trenutni lifting koži tako da ona izgleda mlado.

 

Najbolje kreme za lice u tridesetim su one pune vitamina


Koliko su vitamini A, B, C, D, F i E delotvorni za celokupno funkcionisanje organizma, odavno je poznato. Međutim, najbolja kozmetika za lice ne bi bila takva da nije bogata ovim sastojcima. Vitamin A čuva kolagen i čisti pore, B je u preparatima koji štite od sunčevih zraka, dok vitamin C podstiče cirkulaciju i balansira pigment. Povećanje elastičnosti pružiće vitamin E, dok će se za obnavljanje površinskog sloja pobrinuti vitamin D. Kao antioksidant koji vezuje vodu i pruža vlažnost pokazao se vitamin F.


Puna vitamina koja neguje predeo ispod očiju, ali koja se može koristiti i na ostalim delovima lica je hidrogel maska kojoj je glavni sastojak ružina vodica.

 

Biljna baza i nega koze


Najbolje kreme za lice u tridesetim, ali i u bilo kom životnom dobu su one koje poseduju bogatstvo priode u sebi. Aloja će povećati vlažnost vaše kože, dok će na primer matični mleč pružiti niz hranljivih sastojaka koji će učiniti lice elastičnim i jedrim. Serum za hidrataciju sadrži ekstrakt korena žutikovine koji hladi i umiruje osetljivo, iritirano lice, a maslinovo ulje pruža dodatnu hidrataciju i sprečava gubitak vlage.

 

Savršen ten se gradi


Ukoliko svom licu želite najbolje, ne zabravite da nega koze mora postati navika i u jutarnjim časovima, ali i uvece, posebno onda kada vam baš nije do toga. Agresivni sapuni bi trebalo da postanu stvar prošlosti i da budu zamenjeni onim prirodnim i blagim. Najbolja kozmetika za lice je ona koja neće promeniti PH vrednost i skinuti zaštitni sloj. Sredstvo za čišćenje lica od ulja čajnog drveta pogodan je i kao gel za umivanje, ali i za uklanjanje šminke i nečistoća sa lica delujući kao blagi piling.

Naravno, svi saveti o tome kako negovati lice i potpuna delotvornost krema biće umanjeni ukoliko ne unosite dovoljno tečnosti, ne spavaje oko osam časova i pravilno se ne hranite.