Naše priče i trendovi

Korejska kozmetika - 7 najboljih proizvoda za vaše stanje kože

KOREJSKA KOZMETIKA - 7 NAJBOLJIH PROIZVODA ZA VAšE STANJE KOžE

Puževa sluz ili pčelinji otrov? Ekstrakt crnog pirinča ili azuki pasulja? Centela, aloja ili propolis? Retinol, kiseline ili vitamin C? Ne morate uopšte da birate, jer je korejska kozmetika spoj svega navedenog. Korejke su vrlo zahtevne kada je u pitanju kozmetika, zbog bogate tradicije i visokih zahteva da se postigne staklasti ten bez fleka, pa je korejska kozmetika spoj visoke tehnologije, efikasnih sastojaka i egzotičnih sastojaka koji se vekovima koriste.

 

Korejska kozmetika targetira određena stanja kože i nigde nećete naći podelu na tipove, koja je malo prevaziđena. Nećete naći ni podelu kozmetike po životnoj dobi. Pogledajte se u ogledalu, uočite problem, pa utapkajte toner, esenciju, serum, losion, kremu koji tretira bore, fleke, bubuljice... I nikako, ali nikako, ne zaboravite SPF, kao ni blag hemijski piling.

Da li je korejska kozmetika delotvorna?

Za razliku od zapadnjačke kozmetike koja ima za cilj da popravi oštećenja i to vrlo često na agresivan način, korejska kozmetika ima za cilj prevenciju i posmatra širu sliku. Korejski pristup je nežan i umirujući, zbog čega ćete svuda naći centelu, a glavni akcenat je na hidrataciji, zbog čega se toliko slojeva tečnosti utapkava u kožu, pre nanošenja kreme.

Korejski brendovi se fokusiraju na osetljivu kožu i odgovaraju većini ljudi. Još jedna prednost su lagane teksture, koje ne prave probleme osobama koje su sklone dobijanju akni i bubuljica.

Najbolji proizvod za regeneraciju i hidrataciju osetljive kože?

Cosrx Advanced Snail 96 esencija koja sadrži čak 96% filtrata puževe sluzi. Puževa sluz hidrira, umiruje, regeneriše kožu, a odgovara kako mladoj i problematičnoj koži, tako i zreloj osetljivoj koži.

Najbolja krema za suvu kožu i oštećenu barijernu funkciju?

 

Tocobo Ceramide krema je bogata hranljiva krema zrnaste teksture koja se topi na koži i sadrži 5 tipova ceramida i 3 tipa hijaluronske kiseline. Ceramidi podržavaju barijernu funkciju kože, dok je hijaluronska kiselina hidrira. Krema odgovara osetljivoj koži i koži na raznim tretmanima.

Najbolji serum protiv bora?

 

Mary&May 6 Peptide complex serum protiv bora koji sadrži 6 tipova peptida. Stimuliše regeneraciju, hidrira i čini kožu čvršćom.

Najbolji serum za osetljivu kožu?

 

Skin 1004 Madagascar Centella serum-ampule sadrže 100% ekstrakta centele koja  umiruje kožu i jača njenu barijernu funkciju.
Centella Asiatica, tigrova trava ili gotu kola je poznata više od 2000 godina i nazivaju je čudesnim eliksirom života. Njen ekstrakt sadrži madecassoside i asiaticoside koji smanjuju upale, stimulišu sintezu kolagena i ubrzavaju zarastanje rana, bez nastanka ožiljnog tkiva, deluju kao antioksidansi i pojačavaju produkciju hijaluronske kiseline I na taj način hidriraju kožu.


Najbolji toner protiv mitisera?

 

CosRX Blackhead toner za lice na bazi derivata salicilne kiseline prodire unutar začepljenih pora i čisti ih, uz blagi hemijski piling i hidrataciju, pružajući koži prirodan sjaj. Pomaže u uklanjanju mitisera i kontroli lučenja sebuma, sprečava pojavu bubuljica.

Najbolja krema za masnu kožu?

 

Najbolja krema za masnu kožu je gel. Beauty of Joseon Red Bean gel za lice formulisan sa 44% ekstrakta crvenog azuki pasulja, koji ima vrlo važno mesto u korejskoj istoriji, jer je korišćen i kao hrana i kao lek. Žene dinastije Joseon su se umivale vodom u kojoj azuki pasulj kuvan, jer saponini poreklom iz ove biljke poboljšavaju elastičnost i regulišu produkciju sebuma, dok peptidi čine kožu čvršćom. Gel sadrži i tripepeptidni kompleks koji pomaže da se održi odgovarajuća koncentracija faktora rasta koji opadaju starenjem.

Najbolja krema za mešovitu kožu?

 

U korejskoj kozmetici postoji još jedna lagana tekstura za negu kože: losion ili fluid. Losion se koristi umesto kreme hidrira normalne ili suve predele, a ne masni T-zonu. Mary&May Vitamin C+Bifida losion osvežiće kožu i ojačati njenu barijernu funkciju u svakoj životnoj dobi.