Naše priče i trendovi

AKTIVNI SASTOJCI KOJI JAčAJU VAšU KOžU

Koristite sveto trojstvo antiejdžinga: retinol, kiseline i SPF, najčešće i vitamin C, a koža je suva i peruta se. Šta je sa sastojcima koji jačaju barijernu funkciju kože? Ove godine je fokus na jačanju barijerne funkcije, koja može biti narušena raznim aktivnim supstancama, tretmanima ili uticajem faktora spoljašnje sredine. U nastavku je priča o proizvodima za jačanje barijerne funkcije kože.

 

Ceramidi -  aktivni sastojci za zdravu negovanu kožu

 

Šta su ceramidi?

 

Ceramidi su lipidi koji čine prirodnu zaštitnu barijeru kože. Deluju kao lepak koji drži ćelije kože na mestu, održavajući zdravu barijeru i sprečavajući gubitak vlage iz kože. Naša preporuka preparata sa ceramidima je: Cosrx krema se ceramidima i centelom i Cosrx Ceramide sprej krema, za one koji ne vole masne teksture.

 

Šta radi hijaluronska kiselina?

 

Hijaluronska kiselina je humektans, poput sunđera sakuplja vodu, izdižući borice sa unutrašnje strane, i čini kožu glatkom i hidriranom. Pošto je prirodni sastojak kože, dobro se podnosi, ne izaziva alergije i hidrira kolagena vlakna koja su stubovi kože. Osim toga, samo dobro hidrirana koža je zdrava koža. CosRX Hydrium ampule za hidrataciju je hidratantni serum koji čini kožu glatkom i dubinski hidriranom.

 

Kada nam treba pantenol?

 

Kada je koža dehidrirana i iritirana, jer on pomaže jačanju barijerne funkcije kože i smanjuje upalu kada se koristi lokalno. Beauty of Joseon Calm zeleni čaj i pantenol serum sadrži 76% ekstrakta zelenog čaja, 2% pantenola i vitamin C, umiruje kožu, hidrira, vraća blistavost umornoj koži i ima antiejdžing efekat.


Otkud probiotici u kozmetici?

 

Probiotici su korisni ne samo za zdravlje creva, već i za zdravlje kože! Pomažu u povećanju proizvodnje ceramida, smanjenju oksidativnog stresa na koži i izgradnji zaštitne barijerne funkcije kože. Jako su korisni u svim antiejdžing protokolima i rutinama nege problematične kože (akne, bubuljice, crvenilo...). Dr.Ceuracle Pro-Balance Biotics krema za hidrataciju je dnevno-noćna krema za hidrataciju, umirenje i jačanje barijerne funkcije kože. Sadrži biomimetičku vodu koja štiti i umiruje kožu, kompleks 5 probiotika, umirujuće biljne ekstrakte i ceramide.

 

Zašto je "heart leaf" tako popularan?

 

Svi smo čuli za centelu, koja umiruje i jača barijernu funkciju kože, ali šta je "heart leaf" ili ekstrakt biljke kameleon ili Houttuynia Cordata, lat.? To je biljka čiji je list bogat flavonoidima poreklom iz jugoistočne Azije. Usled svog antioksidativnog, protivupalnog i antibakterijskog delovanja, tradicionalno se koristi u medicinske svrhe u Indiji i u Kini. Sirovo lišće i ekstrakt lista koriste se da prečiste krv i umire upalne procese u telu. Zbog umirujućih i protivupalnih svojstva ekstrakt biljke kameleon čest je sastojak tonera, esencija i seruma za negu upaljene i problematične kože. Adstrigentna svojstva i efekat na nežno skupljanje, čišćenje pora i seboregulaciju, čini ga naročito pogodnim za negu masne kože. Anua Heartleaf 80% ampula je hranljiva ampula gelaste teksture koja sadrži čak 80% ekstrakta biljke kameleon, umiruje kožu i štiti je od negativnih uticaja spoljašnje sredine, uz intenzivnu hidrataciju.