Naše priče i trendovi

Rečnik korejske kozmetike - I deo

REčNIK KOREJSKE KOZMETIKE - I DEO

Ako i vas zanima kozmetika sa dejstvom najkvalitetnijeg spa tretmana koja je bazirana na prirodnim sastojcima, bezbedna, zdrava i povoljna, vreme je da počnete sa dešifrovanjem rečnika korejskih proizvoda koji će zauvek promeniti vaš način gledanja na lepotu i negu kože. Predstavljamo vam naš rečnik korejske kozmetike.

 

Magične reči za savršen ten


Iako je korejska kozmetika već neko vreme prisutna na našem tržištu, razlike u nezi kože i sastavu proizvoda mogu zbuniti one koji se sa K-bjuti terminima susreću prvi put. Ampule, serumi, BB kreme, CC kreme, esencije, sheet maske, cushion rumenila, cushion puderi sa zaštitnim faktorom i proizvodi na bazi fermentisane puževe sluzi zvuče kao sastojci nekog južnokorejskog magičnog napitka za večnu lepotu i mladost ali nije tako. Reč je o malim razlikama u nazivu koje će učiniti velike promene u izgledu vašeg lica.

 

A

 

Ampule 


Zbog proizvoda koji po kvalitetu pariraju skupim kozmetičkim tretmanima, za Korejke se zna da najveće tajne svog savršenog tena nose sa sobom u neseseru. Jedan od takvih proizvoda su ampule: visokokoncentrovani preparati koji deluju na određen problem koji imate na koži. Raznovrsnost njihovog sastava zavisi od toga da li rešavaju problem sa borama, hiperpigmentacijom, hidratacijom ili sadrže formulu za blistavost i svežinu. Najbolje je koristiti ih nakon esencija, a nakon toga naneti serum.

 

B

 

BB krema: najzdraviji puder za vašu kožu


Proizvod koji štedi vreme, novac i čuva kožu od iskušivanja, starenja i štetnih UV zraka. S obzirom na to da je u pitanju krema sa visokokvalitetnim sastojcima koja ujedno ima i pokrivnu moć pudera, nije potrebno nanošenje kreme pre pudera. Njena lagana struktura neće zapušiti pore niti će se zadržati na sitnim boricama i time ih još više istaći. Posebno u letnjim mesecima tokom dana je možete koristiti kao puder i kremu za zaštitnim faktorom, a tokom večeri je upotrebiti kao bazu za težu šminku. Inače BB krema je skraćenica od Beauty balm ili balzam lepote.

 

C

 

CC krema


Po strukturi i dejstvu je slična BB kremama, ali sa većom pokrivnom moći i snažnijom UV zaštitom. Dok su BB kreme prvenstveno namenjene mlađoj populaciji, CC kreme će voleti dame koje žele da ujednače ten ili ublaže crvenilo. Kako samo ime kaže: color correcting cream odlično kamufliraju, a zbog svog sastava i rešavaju probleme sa crvenilom, hiperpigmetacijom i neujednačenom bojom tena. U zavisnosti od vaših afiniteta i navika, možete ih koristiti i kao puder ili kao prajmer.

 

Cleansing balm: Balzam za čišćenje

 

Korejke svoje lice čiste dva puta, prvi put čistačem na bazi ulja koji otklanja „teže“ nečistoće, a zatim sredstvom za čišćenje na bazi vode koje spira i najsitnije tragove šminke, prašine, znoja i kreme koje su možda preostale u porama lica. Uljani balzami za čišćenje su obično kremaste strukture, nanose se na suvu kožu a nakon temeljnog čišćenja ispiraju se mlakom vodom. Blazam za čišćenje koji možete probati je Heimish All Clean Balm.

 

Cushion puder

 

Puder koji brzinom svetlosti osvaja Evropu i Ameriku, a leto je idealno vreme da ga probate. Njegova tajna je u laganoj strukturi, jednostavnom nanošenju i naravno super kul dizajnu: pored lepog pakovanja po kom je korejska šminka poznata, puder se već nalazi u jastučetu (otuda naziv cushion) i odatle se aplikuje na lice. S obzirom da većina korejskih proizvoda ima jak SPF faktor, cushion puder je idealan proizvod za poneti na more: pokriće sve nedostatke vaše kože i neće je isušiti, izuzetno je postojan, pokriva crvenila i ono što je najvažnije: traje ceo dan. Heimish cushion puder možete naći na našem sajtu, a za more će biti idealan Heimish cushion puder za zaštitnim faktorom preko 50.

 

D

 

Double cleansing: Duplo čišćenje


Megatajna korejske blistave i zdrave kože nije samo u genetici i ishrani bez masti, šećera i svega što se na Balkanu smatra ukusnim: i mnogo je jednostavna. Nakon skidanja šminke, Korejke svako veče bez preskakanja očiste lice dva puta: prvi put sa sredstvom na bazi ulja ( koje uklanja teže prljavštine i nečistoće), a zatim i sredstvom za čišćenje lica na bazi vode. Na našem sajtu možete naći veliki izbor i jednih i drugih proizvoda. Probajte ovaj južnokorejski trik na svojoj koži: za nedelju dana bićete iznenađeni koliko je efikasno.

 

E

 

Esencije


Još jedan od neprevodivih korejskih proizvoda koji se koriste za lečenje konkretnih i određenih problema na vašoj koži. Kada bi ih opisivali rekli bismo da je u pitanju proizvod koji nosi najbolje osobine dva moćna kozmetička proizvoda: lekovitost i regenerativnu moć seruma i laganu teksturu tonika. Tekstura je toliko lagana da je gotovo vodenasta, pa se esencije skoro po pravilu nanose tapkanjem na lice. Kao što možete pretpostaviti, izuzetno su hidratantne.

 

Emulzije


Ukoliko je vašem licu potrebna dodatna hidratacija, ovaj proizvod koji po teksturi najviše podseća na losion će spasiti vašu kožu. Emulzija se nanosi na očišćeno lice, pre nanošenja kreme. Njegova uloga je da dodatno hidrira kožu i pripremi je da što bolje upije hranljive sastojke kreme. Redovno korišćenje emulzije učiniće vaše lice mekim na dodir a kožu zdravom i blistavom.

 

K

 

K-bjuti


Skraćenica od Korean Beauty, termina inspirisanog kulturom nege lica nadahnutom južnokorejskim trendovima. Termin se uopšteno koristi za korejsku kulturu nege lica (pogledati tekst Deset koraka korejske nege), ali i kao definicija kozmetike i šminke poreklom iz Koreje koje karakteriše unikatan dizajn, kvalitetan sastav i povoljnija cena u odnosu za zapadnoevropsko tržište.

 

M

 

Mists- raspršivači


Hidratantan proizvod vodenaste strukture na bazi spreja koji se na lice nanosi raspršivanjem. Tokom leta osvežavanje lica ( pogotovu ako nosite i šminku) pomoćiće vam da se brzo rashladite i istovremeno negujete kožu kvalitetnim i prirodnim sastojcima. Možete ga koristiti nakon čišćenja lica, a isto tako i bilo kada tokom dana kada osetite da je vašem licu potrebna dodatna vlaga. Ne treba ni da spominjemo da su u letnjim danima raspršivači spas za suvu kožu.

 

L

 

Low pH cleansers - Proizvodi sa niskom pH vrednošću

 

Kozmetički proizvodi sa niskom pH vrednošću održaće idealnu pH vrednost kože vašeg lica (5,5), a samim tim i zdrav izgled i lepotu. Ukoliko volite proizvode neagresivnog sastava koji čuvaju prirodno stanje vašeg lica, pogledajte na našem sajtu COSRX gel za umivanje sa niskom pH vrednošću ili Heimish All Clean Balm na uljanoj bazi.

 

P

 

PA

 

Ova oznaka na korejskoj kozmetici označava visinu zaštitnog UV faktora koji proizvod nosi. Kako zaštita od sunčevog zračenja spada u osnovu anti age kulturu Korejki, uobičajeno je da korejske kreme za lice, pa čak i rumenila i puderi, BB i CC kreme imaju jak zaštitni faktor. Pored oznake PA nalaze se plusevi koji označavaju snagu zaštitnog faktora koji može varirati od PA + do PA +++++.

 

S

 

Skin-toner


Iako svi znamo da engleska reč skin označava kožu, termin skin na korejskim proizvodima može značiti i:toner. Pogledajte na našem sajtu proizvod pod nazivom Benton Snail Bee High Content Skin - Benton Toner sa puževom sluzi i pčelinjim otrovom.