Naše priče i trendovi

ZAšTO JE VAžNO NANOSITI SPF PREKO ZIME?

Nekada su se kreme sa zaštitnim faktorom preko zime nosile samo na skijanje. Zašto nanositi kremu sa zaštitnim faktorom, u gradu, kada nema sunca?

 

Najbolje SPF kreme sa zaštitnim faktorom za zimu

 

UVA zraci koji prodiru duboko u kožu, dovode do alergija, nastanka fleka i bora, zadebljanja kože, čime pogoršavaju akne, prisutni su tokom cele godine, a njihov intenzitet je isti od svitanja do sumraka.

Osim toga, procenjuje se da fotostarenje ili prevremeno starenje kože pod uticajem UV zraka čini 90% starenja kože, dok ostatak čine genetski i unutrašnji faktori.

Sunčeva svetlost se reflektuje od snega i leda tokom zimskih meseci, što može dovesti do opekotina i čak većih oštećenja kože nego preko leta.

Ozonski omotač predstavlja zaštitu života na Zemlji, koji apsorbuje štetno sunčevo zračenje i ne dozvoljava da stigne do zemljine površine. Ozonski omotač je tanji preko zime, pa više UV zraka dopire do površine Zemlje i negativno utiče na našu kožu.

Kada birate SPF za zimu, obratite pažnju da bogato hidrira, sadrži dodatne hranljive sastojke koji neguju i sadrži najmanje SPF 30.


Koje SPF kreme su najbolje za zimu?


House of Dowha Rice Bran SPF 50+ krema za zaštitu od sunca je u formi laganog losiona, hrani, štiti i neguje, a pogodna je za sve tipove kože. Ekstrakt pirinčanih mekinja bogat aminokiselinama i vitaminima neguje kožu i ujednačava ten.

Ako želite antiejdžing SPF, izaberite Beauty of Joseon Ginseng Sun serum, koji sadrži 30% ekstrakta ginsenga, 2% niacinamida i inkapsulirane UV filtre, čime se povećava njihova efikasnost, uz efekat dodatne hidratacije.

Za osetljivu kožu, Jumiso Super Soothing Cica & Aloe Sunscreen SPF 50+ je krema za zaštitu od sunca koja sadrži isključivo mineralne filtre (cink-oksid i titanijum-dioksid). Ekstrakti aloje i centele hidriraju kožu i umiruju iritacije.

Missha Essence sa zaštitnim faktorom SPF 45 jako dobro hidrira, dok se antioksidansi iz 7 azijskih čajnih biljaka bore protiv slobodnih radikala, dok ekstrakti 6 tradicionalnih biljaka hrane i neguju kožu.

Stik je dobra opcija za ljude u pokretu i za brzu obnovu SPF-a. Mary&May Vegan Peptide Bakuchiol Sun stik SPF 50+ stik za zaštitu od sunca je bogata nega, koja sadrži i moćne antiejdžing supstance. Bakuhiol se bori protiv upala, peptidi stimulišu sintezu kolagena, dok vitamin E deluje kao antioksidans. Lagana, svilenkasta tekstura, obogaćena je prahom koji apsorbuje sebum.

Da li je SPF poslednji korak vaše nege ujutro?