Naše priče i trendovi

Zašto je važno nanositi SPF preko zime?

ZAšTO JE VAžNO NANOSITI SPF PREKO ZIME?

Nekada su se kreme sa zaštitnim faktorom preko zime nosile samo na skijanje. Zašto nanositi kremu sa zaštitnim faktorom, u gradu, kada nema sunca?

 

UVA zraci koji prodiru duboko u kožu, dovode do alergija, nastanka fleka i bora, zadebljanja kože, čime pogoršavaju akne, prisutni su tokom cele godine, a njihov intenzitet je isti od svitanja do sumraka.

Osim toga, procenjuje se da fotostarenje ili prevremeno starenje kože pod uticajem UV zraka čini 90% starenja kože, dok ostatak čine genetski i unutrašnji faktori.

Sunčeva svetlost se reflektuje od snega i leda tokom zimskih meseci, što može dovesti do opekotina i čak većih oštećenja kože nego preko leta.

Ozonski omotač predstavlja zaštitu života na Zemlji, koji apsorbuje štetno sunčevo zračenje i ne dozvoljava da stigne do zemljine površine. Ozonski omotač je tanji preko zime, pa više UV zraka dopire do površine Zemlje i negativno utiče na našu kožu.

Kada birate SPF za zimu, obratite pažnju da bogato hidrira, sadrži dodatne hranljive sastojke koji neguju i sadrži najmanje SPF 30.

Koje SPF kreme su najbolje za zimu?

House of Dowha Rice Bran SPF 50+ krema za zaštitu od sunca je u formi laganog losiona, hrani, štiti i neguje, a pogodna je za sve tipove kože. Ekstrakt pirinčanih mekinja bogat aminokiselinama i vitaminima neguje kožu i ujednačava ten.

Ako želite antiejdžing SPF, izaberite Beauty of Joseon Ginseng Sun serum, koji sadrži 30% ekstrakta ginsenga, 2% niacinamida i inkapsulirane UV filtre, čime se povećava njihova efikasnost, uz efekat dodatne hidratacije.

Za osetljivu kožu, Jumiso Super Soothing Cica & Aloe Sunscreen SPF 50+ je krema za zaštitu od sunca koja sadrži isključivo mineralne filtre (cink-oksid i titanijum-dioksid). Ekstrakti aloje i centele hidriraju kožu i umiruju iritacije.

Missha Essence sa zaštitnim faktorom SPF 45 jako dobro hidrira, dok se antioksidansi iz 7 azijskih čajnih biljaka bore protiv slobodnih radikala, dok ekstrakti 6 tradicionalnih biljaka hrane i neguju kožu.

Stik je dobra opcija za ljude u pokretu i za brzu obnovu SPF-a. Mary&May Vegan Peptide Bakuchiol Sun stik SPF 50+ stik za zaštitu od sunca je bogata nega, koja sadrži i moćne antiejdžing supstance. Bakuhiol se bori protiv upala, peptidi stimulišu sintezu kolagena, dok vitamin E deluje kao antioksidans. Lagana, svilenkasta tekstura, obogaćena je prahom koji apsorbuje sebum.

Da li je SPF poslednji korak vaše nege ujutro?