Naše priče i trendovi

KOREJSKA KOZMETIKA OSVAJA SVET

Korejska kozmetika je odavno prešla granice svoje zemlje. Uselila se u većinu država i pronašla put do potrošača svih uzrasta. Tajna uspešnosti ovih preparata je u tome što oni teže da u potpunosti reše probleme na koži, a ne da ih kamufliraju.

 

Korejska kozmetika najbolje za negu koze

 

Kada se na to doda činjenica da su u potpunosti prirodni i da sadrže inovativne sastojke, jasno je zašto u drugi plan stavljaju "popularnu" kozmetiku.

 

Kada je sve počelo?

 

Korejska kozmetika u upotrebi je već oko 5000 godina. Lepota Korejki i blistavost njihovih lica učinili su da se svet okrene ka njima i upita ih za savet kada je nega kože u pitanju. Tradicionalni recepti dugo su bili poznati samo na dalekom istoku, ali je poslednjih godina tajna otkrivena svima. Rituali Korejki postali su smernica za negu kože koje su usvojile dame koje žele najbolje za sebe.

 

Kako se Korejke neguju?

 

Njihova pravila su jasna i stroga, jer je njihovo telo - njihov hram. Retko gde ćete videti da neka Korejka ne nosi šešir po sunčanom danu, a o kremama kojima je zaštitila svoju kožu - ne treba ni govoriti. One rituale lepote uče od detinjstva, a ne onda kad primete prve bore i promene na koži. Ono po čemu se njihova nega razlikuje od one koja se praktikuje na zapadu je i u broju preparata koje koriste. U Evropi i Americi veliki procenat žena koristi tek nekoliko kozmetičkih proizvoda za negu kože, dok Korejke u istu svrhu koriste čak deset. Proizvodi za čišćenje lica na bazi ulja i vode su obavezni, tu je i tonik, zatim serum i esencija, krema za predeo oko očiju, a za brzu negu tu su maske za tretiranje problematičnih regija.

 

Negujte kožu poput žena sa Dalekog istoka


Korejke svoje lice i telo neguju temeljno i ne preskaču jutarnje i večernje rituale. Naime, sve počinje od skidanja prljavštine, sebuma i ostalih štetnih materija sa lica. Čišćenje podrazumeva proizvod na bazi ulja, zatim onaj na bazi vode koji je nežniji, i na kraju piling lica. Upotreba toniranih krema se podrazumeva, kao i esencija koje hrane i hidriraju kožu. Problematičnoj koži ili određenoj regiji su namenjene ampule, a nakon toga nanosi se serum koji je idealan saveznik u borbi protiv bora. Korejska kozmetika, tačnije nega iz ovog dela sveta, podrazumeva da u ritual ubacite i kreme za područje oko očiju, a koju u večernoj nezi zamenjuju sheet maske. Upotreba hidrirajućih krema se preporučuje više puta dnevno, kao i krema sa zaštitnim faktorom.

 

Zašto korejska kozmetika?


Korejska kozmetika u prvi plan stavlja kožu, tačnije osluškuje njene potrebe i neguje je. Bazirana je na prirodnim sastojcima poput ženšena, čia semenki, algi, gotu kole, pa čak i puževe sluzi. Silikoni, parabeni i ostali hemijski sastojci koji više štete, nego što neguju kožu, daleko su od sadržaja ovih preparata. Korejska kozmetika je u odnosu na preparate svetski poznatih marki, izuzetno povoljna. Za nekoliko hiljada dinara možete imati pravu riznicu bezbednih i prirodnih proizvoda, a na sajtu Skin Temple ćete u nekoliko klikova mišem, pronaći preparate za negu svih tipova kože.

Iako deluje da su ovakvi rituali komplikovani i da oduzimaju puno vremena, setite se da su rezultati dugotrajni i brzo vidljivi. Korejska kozmetika je saveznik u nezi kože, a sve veći broj zadovoljnih žena opravdava podatak da je ova istočnjačka zemlja lider u proizvodnji preparata za negu lica i tela.