Naše priče i trendovi

Skin glazing kao novi trend k-beauty rutine

SKIN GLAZING KAO NOVI TREND K-BEAUTY RUTINE

Da li i vi želite da izgledate kao krofnica sa glazurom? Skin glazing. Glass skin. Chok Chok. Gwang skin. To su samo neki od naziva k-beauty tehnika koje dovode do najblistavijeg staklastog tena, bez obzira na tip kože. U čemu je stvar?

 

Šta je "skin glazing"?

"Skin glazing" predstavlja rutinu koja se sastoji od više koraka, koja dovodi do tako željenog staklastog tena, popularnog u k-beauty svetu.

Kada se pojavio "skin glazing"?

Više koraka rutine je uobičajeno u korejskoj nezi kože, ali termini "glass skin", koji se postiže "skin glazing" tehnikom, postali su viralni u beauty svetu 2017. godine.

Kako izgleda "skin glazing" rutina?

"Skin glazing" rutina uvek počinje duplim čišćenjem.

Balm ili ulje tope šminku i nečistoće, sledi umivanje mlakom vodom, a potom još jedno umivanje gelom ili penom, da bi se koža temeljno očistila.

Toner je obavezan, on hidrira, vrši blag hemijski piling i priprema kožu za dalje korake rutine.

Tretmanski preparati uključuju esencije, ampule, serume ili ulja, koja deluju na specifično stanje kože poput akni, hiperpigmentacije, dehidratacije kože, bora...

Rutina se završava losionom, fluidom ili kremom koji zaključava vlažnost i aktivne supstance u koži.

SPF je prevencija fotostarenja, fleka i bora, pa je uvek poslednji korak nege ujutro.

Koža je hidrirana, osvežena, blistava i zaštićena.

Da li "skin glazing" odgovara svima?

Da, jer jer je fokus na temeljnom čišćenju, jačanju barijerne funkcije kože i dubinskoj hidrataciji (više tečnih preparata, a potom emolijensi). Naravno, izbor preparata i aktivni sastojci nisu isti za sve i biraju se u skladu sa tipom i stanjem kože, ali i efektom koji želite da postignete.

Koliko dugo je potrebno pridržavati se "skin glazing" rutine?

Svaki dan i počnite odmah. Koža je stalno izložena spoljašnjim stresorima, ali i unutrašnjim. Vaša rutina treba da bude prilagođena vremenskim uslovima, vašem načinu života i navikama, ali i hormonalnim promenama, načinu ishrane... Pored dobrog izbora proizvoda, upornost i strpljenje su ključni za postizanje blistavog i staklastog tena.

Zašto je korejska nega tako popularna izvan Koreje i od kada datira?

Kult nege kože i savršenog tena datira iz vremena pre nove ere, od kada potiču prvi pronađeni spisi. Prikrivanje nepravilnosti nije opcija, već sagledavanje problema i njihova korekcija uz pravu negu.

K-beauty je kombinacija stotinama godina stare tradicije i novih tehnologija, dubinska hidratacija, jačanje barijerne funkcije kože, uz prevenciju fotostarenja. Zato, rezultat govori za sebe, a to je blistava i negovana koža, bez bora, i izgled Korejki, za koje ne možete ni da pretpostavite koliko imaju godina.