Naše priče i trendovi

9 korejskih seruma za 9 stanja kože

9 KOREJSKIH SERUMA ZA 9 STANJA KOžE

Serumi su najkoncentrovaniji preparati rutine, a u korejskoj rutini ih često možete naći i pod nazivom ampule. Preparati su najčešće deklarisani u odnosu na tip kože, a tipovi su: masna, mešovita, normalna i suva koža. Ali, serum ne biramo u odnosu na tip, već njime želimo da popravimo određeno stanje kože. U narednom tekstu biće reči o tome šta su stanja kože i o najboljim serumima koji popravljaju ta stanja.

 

Serum koji popravlja stanje kože posle sunčanja

Posle sunčanja je koža dehidrirana, umorna i bez sjaja, a često su prisutne i tamne fleke.

Vitamin C je antioksidans koji se bori protiv slobodnih radikala, regeneriše je i čini da izgleda blistavo i zdravo, uz dejstvo na ujednačavanje tena.

Tiam serum sadrži 20% čistog vitamina C i veoma brzo dovodi kožu u red posle sunčanja uz antiejdžing efekat (stimuliše sintezu kolagena).

Crvenilo, kuperoza, iritacije na koži

Pod uticajem sunca, vetra, neodgovarajuće kozmetike, nekih aktivnih supstanci poput retinola i kiselina, koža može da odreaguje crvenilom.

Magična reč je centela ili cica, biljka koja umiruje kožu.

9 Wishes Calm umirujući serum-ampula za umirenje i tretman osetljive kože, kože sa crvenilom, aknama i bubuljicama, rozaceom sadrži 20 000 mg ekstrakta centele koji umiruje i štiti kožu, alantoin koji hrani i umiruje i ekstrakt aloje koji hidrira.

Fleke ili hiperpigmentacije

U korejskoj kozmetici se često sreću niacinamid, ekstrakt sladića (licorice, engl.) i mnogi biljni ekstrakti koji ujednačavaju ten, jer su fleke na licu u korejskoj kulturi velika sramota.

ACWELL serum sadrži ekstrakt sladića, niacinamid, adenozin, vitamin E, glutation i piknogenol, moćan antioksidans koji potiče iz kore bora.

Svakodnevna upotreba SPF krema sprečava pojavu fleka, a tretman fleka nema smisla bez redovne zaštite od sunca.

Dehidrirana koža

Svi tipovi kože mogu biti dehidrirani usled delovanja spoljašnjih ili unutrašnjih faktora. Kada je koža dehidrirana, nedostaju voda i humektansi (hijaluronska kiselina, glicerin,...), pa je serum za hidrataciju najbolji izbor. On se čak može dodati pre nekog antiejdžing ili drugog tretmanskog seruma, jer je zreloj koži često nedovoljan.

Cosrx Triple Hyaluronic je hidratantni serum koji čini kožu glatkom i dubinski hidriranom, a prijatne je i lagane teksture.

 

Hijaluronska kiselina velike molekulske mase kreira nevidljivi zaštitni film na površini kože, dok niskomolekularna hijaluronska kiselina prodire dublje i čini kožu dugotrajno jedrom i hidriranom.

Suva ljuspasta koža

Suva koža je često hrapava, ispucala i zateže, a njoj pored vode i humektanasa, nedostaju i lipidi, stoga treba izabrati uljane ili kremaste serume.

Blithe čvrsti serum je pravi izbor za suvu i ljuspastu kožu, a predstavlja 2 u 1 proizvod, koji menja serum i kremu.

 

Umorna koža bez sjaja

Propolis ima protivupalno i antibakterijsko dejstvo, umiruje crvenilo, a pored toga podstiče regeneraciju i jača barijernu funkciju kože, dok mu se pripisuje i antiejdžing efekat.

Cosrx Propolis hranljiva ampula sadrži 83% propolisa crnih pčela i sastojke za hidrataciju prirodnog porekla, učiniće kožu blistavom i glatkom.


Akne i bubuljice

Ekstrakt čajnog drveta se tradicionalno koristi protiv akni i bubuljica zbog svog antibakterijskog i protivupalnog dejstva. Uz njega je centela koja umiruje upale, dok AHA i BHA kiseline "ne daju" porama da se začepe, čime preveniraju nastanak bubuljica.

Some by Mi AHA BHA PHA čudesni serum sadrži sve navedene sastojke i za samo 30 dana dovodi do poboljšanja kože sa aknama i bubuljicama.

 

Prevremeno starenje kože i tretman prvih bora

Najbolja prevencija bora su SPF i antioksidansi, a idebenon je antioksidans najnovije generacije.

Mary&May Idebenon serum formulisan je sa visokom koncentracijom idebenona koji se zajedno sa ekstraktom kupine, bori protiv slobodnih radikala i bora.

Idebenon (1000 ppm) je jači antioksidans od vitamina C i koenzima Q10, dok 20% ekstrakta kupine sadrži još jedan moćan antioksidans, antocijanin.

Bore i antiejdžing

Kada su bore u pitanju, magična reč je retinol, kao zlatni standard antiejdžinga. Počnite krajem dvadesetih sa nižim koncentracijama i derivatima, da biste kasnije prešli na čist retinol i više koncentracije.

Cosrx Retinol serum koji sadrži 0.5% retinil-palmitata, stabilnog derivata vitamina A (retinol) deluje tako što ujednačava teksturu kože, tretira znake fotostarenja, bore i nepravilnosti poput ožiljaka i hiperpigmentacija. Umirujući ekstrakt nevena smanjuje mogućnost iritacije. Pogodan je za one koji nikada nisu koristili retinol.