Naše priče i trendovi

Korejska rutina, odakle početi?

KOREJSKA RUTINA, ODAKLE POčETI?

Korejska rutina ima 10 koraka i to može da bude malo zbunjujuće. Da li vam zaista treba svih 10 koraka?

 

Svako putovanje počinje prvim korakom, pa i vaše u svet korejske kozmetike, može da počne jednim proizvodom, a to je sheet maska. One sadrže serum ili esenciju i to je prvi kontakt sa brendom koji vas zanima. Osetite miris, teksturu, proverite da li imate možda neku reakciju na koži. Sheet maske se biraju u odnosu na tip i stanje kože. Naša preporuka za intenzivnu hidrataciju svih tipova kože su Benton Aloe i Pyunkang Yul maska za dubinsku hidrataciju. Za jako suvu kožu tu je Missha maska sa ceramidima koji popravljaju barijernu fukciju kože. Ako imate problem sa flekama, probajte Missha masku sa glutationom. Za masnu i problematičnu kožu rešenje je Benton Snail Bee, dok za masnu osetljivu kožu sa crvenilom treba probati Benton Good By Redness masku sa centelom.

Neka osnovna rutina bila bi duplo čišćenje i krema za lice, kao i obavezna upotreba SPF-a na dnevnoj bazi što sprečava pojavu fleka i fotostarenje kože.

Očistite lice proizvodom na bazi ulja, ali pazite da to budu hidrofilna ulja ili balzami, da bi se nečistoće i uljane komponente sprale sa kože. Nezasićena hidrofilna ulja koja se potpuno ispiraju sa kože neće napraviti problem na masnoj koži, a naša preporuka je The Skin House Esential ulje. Ako se šminkate, balzami su najbolje rešenje, a u našem asortimanu možete naći kultne korejske balzame: Banilla Original  i Heimish balm. Zatim sledi umivanje penom ili gelom. Ako imate suvu kožu izaberite kremaste čistače Cosrx Hydrium penu ili Pyunkang Yul penu. Za normalnu do mešovite kože preporuka je Heimish zelena pena i Benton pena. Za masnu kožu i dubinsko čišćenje probajte Heimish Antidust čistač sa mehurićima ili Cosrx Low pH gel.

Hidratacija je naredni korak, a korejske kreme su dnevno-noćne, dovoljna je samo jedna i birate je u stanju sa tipom kože.

Neka ujutro SPF bude obavezan korak rutine. Naša najprodavanija krema je Cosrx Aloe SPF 50 krema, koja je lagana i odlična hidratacija za sve tipove kože osim jako masne. Missha Essence SPF 45 je odlična i povoljna krema i takođe obuhvata sve tipove kože, osim jako masne, za koju je preporuka Missha SPF krem-gel, sa suvom somotskom završnicom.

Tonere, serume, esencije i kremu za predeo oka možete kasnije dodati, u skladu sa stanjem kože, ako je potrebno.