Naše priče i trendovi

Nega kože uz retinol

NEGA KOžE UZ RETINOL

Sezona je retinola, iritacije su česte. Evo šta treba uključiti u rutinu i na šta treba obratiti pažnju.

 

Prvo čistači, moraju da budu blagi i bez iritanasa (koža ne sme da zateže). Preporuka je duplo čišćenje, prvo preparat na bazi ulja (Banila Balm), a potom blaga pena. Bez obzira što imate masnu kožu, dok koristite retinol, uzmite penu za suvu kožu, poželjno bez mirisa (Cosrx Hydrium pena, Heimish zeleni gel).

Retinol se nanosi na čistu i obavezno suvu kožu, sačeka pola sata i posle toga se može naneti hranljiva ili hidratantna krema, jednostavnog sastava, sa umirujućim dejstvom. Za jako masnu kožu, to može biti Cosrx Birch losion, za ostale tipove je Cosrx krema sa hijaluronskom kiselinom, Pyunkang Yul hidratantna kremu za masnu i mešovitu kožu ili hranljiva za suvu kožu. Aloja je sastojak koji odlično hidrira, pa je Benton Aloe krema odličan izbor uz retinol, za normalnu i mešovitu kožu, dok je Benton Cacao krema najbolji izbor za normalnu i suvu kožu.

Danima kada se ne koristi retinol ili pola sata posle može da se koristi hranljiva noćna maska. (Cosrx maska sa pirinčem).

Za dodatnu hidrataciju ujutro se mogu ubaciti Coxir ampule sa hijaluronskom kiselinom i Cosrx esencija sa hijaluronskom kiselinom.

 

Ako dođe do iritacija uz retinol, tu je Cosrx Centela serum i Cosrx Ceramide krema.

I naravno, retinol zahteva disciplinovano korišćenje SPF-a i neizlaganje suncu (Cosrx Aloe SPF 50).