Naše priče i trendovi

Šta je centela i kada se koristi?

ŠTA JE CENTELA I KADA SE KORISTI?

Centella Asiatica, tigrova trava ili gotu kola je biljka poznata po svojim isceliteljskim i antioksidantnim svojstvima. U poslednje vreme se nalazi u skoro svim korejskim preparatima, od antiejdžinga, preko krema za umirenje iritirane kože, do linija za akne i bubuljice. Saznajte kako i kada se koristi centela.

 

Na Dalekom istoku je poznata više od 2000 godina i nazivaju je čudesnim eliksirom života. Njen ekstrakt sadrži madekazozid (madecassoside) i aziatikozid (asiaticoside) koji smanjuju upale, stimulišu sintezu kolagena i ubrzavaju zarastanje rana, bez nastanka ožiljnog tkiva, deluju kao antioksidansi i pojačavaju produkciju hijaluronske kiseline, pa na taj način hidriraju kožu.

Kada se koristi centela?

  • za iritiranu i suvu kožu sklonu crvenilu, inflamaciji, perutanju;
  • za akne i bubuljice;
  • posle dermatoloških tretmana, hemijskih pilinga;
  • u kombinaciji sa retinolom, kiselinama i drugim sredstvima koja iritiraju i isušuju kožu;
  • za oštećenu kožu, narušene barijerne funkcije;
  • kao regenerativna i antiejdžing nega;
  • posle sunčanja, jer popravlja fotooštećenja.


Skin 1004 je korejski brend lansiran 2012. godine i koristi čiste, prirodne sastojke, a zajednički imenitelj za sve linije je ekstrakt centele sa Madagaskara, iz područja netaknute prirode.

Najpoznatija linija brenda Skin 1004 je zlatna Centella linija o kojoj će biti reči u narednom tekstu.

Korejsko duplo čišćenje ili "double cleansing" za blistavu kožu bez mitisera!

Skin 1004 Madagascar Centella ulje za čišćenje lica je lagano ulje koje vrlo lako otapa nečistoće i šminku sa kože, čak i vodootpornu maskaru, bez mnogo trljanja i čisti pore. Nežan i fin miris bergamota, ruže i geranijuma upotpunjava užitak prvog čišćenja lica. Ulje se u potpunosti ispira sa kože i ne ostavlja masne tragove.

Skin 1004 Madagascar Centella pena za umivanje je gust gel koji se u prisustvu vode pretvara u bogatu penu, koja umiruje kožu i čisti lice bez dehidratacije. Najviše će odgovarati mešovitoj i masnoj koži.

Toner umiruje kožu, hidrira je i priprema za dalje korake nege

Skin 1004 Madagascar Centella toner sadrži veoma fine PHA kiseline (glukonolakton) koje su pogodne za osetljivu kožu i vrše nežan hemijski piling bez iritacija. Mrtve ćelije kože su nežno uklonjene sa površine kože, a koža je blistava, umirena i čista.

100% čist ekstrakt centele za umirenje kože u ampuli

Skin 1004 Madagascar Centella ampulu čini samo jedan sastojak: ekstrakt centele. On sadrži madekazozid, aziatikozid, mnoge aminokiseline i antioksidanse. Lagane, vodenaste teksture, Skin 1004 Madagascar Centella ampula brzo upija, umiruje kožu, a može biti deo i dnevne i noćne rutine. Centela ampula odgovaraće svim tipovima dehidrirane kože, koži sa crvenilom i upalnim procesima, ali i svima koji žele dobre antioksidanse, hidrataciju i jačanje barijerne funkcije kože.

Centela kreme za negu kože

Skin 1004 Madagascar Centella krema ima jednu od najlaganijih tekstura losiona i odgovara svim tipovima kože. Miris je nežan i osvežavajući, a krema prijatno hladi i umiruje.

Skin 1004 Madagascar Centella Soothing krema je gelaste teksture i braon boje, vrlo brzo upija, umiruje i hidrira kožu, bez imalo masnoće.

Mineralni SPF i umirujuća centela kao najbolja zaštita od sunca

Skin 1004 Madagascar Centella Air-Fit SPF 30 lagana krema je ne-nano mineralni preparat za zaštitu od sunca koji štiti od UV zraka i istovremeno posvetljuje kožu. Ekstrakt centele umiruje kožu, dok cink-oksid u svojstvu mineralnog filtera, štiti kožu od štetnog delovanja UV zraka i fotostarenja.

Kako brzo umiriti kožu?

Sheet maska je trenutno umirenje i hidratacija kože, a Skin 1004 Madagascar Centella sheet maska sadrži čak 51% čistog ekstrakta centele i 5 tipova hijaluronske kiseline.