Naše priče i trendovi

Kako se koriste COSRX flasteri protiv akni i bubuljica?

KAKO SE KORISTE COSRX FLASTERI PROTIV AKNI I BUBULJICA?

O, ne. Pojavila ti se bubuljica noć pre važnog događaja. Ne brini, samo stavi hidrokoloidni flaster. Hidrokoloidni flasteri za bubuljice apsorbuju sadržaj bubuljice, pomažu njeno zarastanje, a uz to sprečavaju infekciju i nastanak fleka ili postinflamatornih hiperpigmentacija (PIH). Jedini problem je kada se flasteri za bubuljice koriste na pogrešan način. Hajde da vidimo kako "rade" flasteri za bubuljice, kako se koriste, i kako da iz njih izvučete maksimum.

 

Kako funkcionišu flasteri protiv bubuljica?

Hidrokoloidi imaju svojstvo da apsorbuju tečnost, odnosno sadržaj bubuljice. Takođe, štite, stvaraju hidratantnu barijeru, preveniraju infekciju i nastanak fleka na mestu bubuljica.

U kom stadijumu bubuljice treba naneti hidrokoloidni flaster?

Hidrokoloidni flasteri su kreirani za završni stadijum upaljene bubuljice, kada se primećuje gnojni vrh. Pre ili kasnije vrh će se otvoriti da bi gnoj iscureo, a pora će biti otvorena i podložna invaziji bakterija, odnosno infekciji. Ponovna infekcija dovodi do dalje upale i povećava verovatnoću nastanka fleka i ožiljaka. Još veća šteta se pravi kada se bubuljica istiska jer se oštećuje okolno tkivo i stvara rana, a potom fleka i ožiljak. Takođe, nema svrhe nanositi hidrokoloidni flaster na upaljene papule bez sadržaja, odnosno bez belog vrha, jer tada hidrokoloid nema šta da apsorbuje.

Kada se u rutini koriste hidrokoloidni flasteri?

Mnogi greše i nanose ih na kraju rutine.
Ali, hidrokoloidni flasteri se nanose na suvu čistu kožu, suvim i čistim rukama, jer masnoća smanjuje njihovu moć prijanjanja na bubuljice. Takođe, ako ih nanosite preko tonika ili seruma, oni će apsorbovati ove tečnosti umesto sadržaja bubuljica. Najbolje je stavljati flastere pincetom, jer se na taj način sprečava prenos vlage i masnoće sa prstiju na flaster.

Koliko dugo hidrokoloidni flaster treba da stoji na bubuljici?

Najbolje je ostaviti flaster preko noći ili 8-12h na bubuljici. Takođe, kada se flaster odigne i napuni tečnošću, treba ga zameniti. Flasteri se koriste sve dok se ne formira krastica i prođe upala i crvenilo. Flasteri ne treba ni predugo da stoje na koži,jer se mogu zalepiti, pa se prilikom uklanjanja može oštetiti koža.

 

Cosrx je pionir u izradi hidrokoloidnih flastera za bubuljice i njihovi Acne Pimple Master Patch predstavljaju odličan odnos kvaliteta i cene. Izaberite flaster prema veličini svoje bubuljice i posmatrajte kako prolazi brzo i bez komplikacija.